Yunanistan Türkiye'yi kıskandı: Biz yıldızları izlerken Türk astronot dünyaya döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan Türkiye'yi kıskandı: Biz yıldızları izlerken Türk astronot dünyaya döndü

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin gösterdiği atılımı izlemekle yetinen Yunanistan, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın uluslararası uzay istasyonundaki çalışmalarını da kıskandı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın görevini başarı ile tamamlayıp dünyaya döndüğünü duyuran Yunan gazetesi Pentapostagma, ‘Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü’ başlığını kullandı.

YUNANİSTAN TÜRK ASTORONOTU MANŞETTEN DUYURDU

Türkiye’nin uzay yolculuğu ülkemizde olduğu kadar komşu Yunanistan’da da büyük bir dikkatle izlendi. Yunan in.gr haber sitesi uzay misyonunun Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne geldiğine dikkat çekerken Pentapostagma gazetesi haberi dikkat çeken bir başlıkla okuyucularına duyurdu: ‘Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü.’  Haberinde Gezeravcı’nın uzay görevine detaylıca yer veren gazete, Gezeravcı’nın uzay istasyonundayken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı. Gazete haberini “Bütün bunlar, Yunanistan’ın ‘vida’dan fazlasını yapabileceğine karar verdiğimiz bir dönemde gerçekleşiyor” sözleri ile bitirdi.

Yunanistan Türkiye'yi kıskandı: Biz yıldızları izlerken Türk astronot dünyaya döndü

UZAYDA 20 GÜNDEN SONRA ANNEYE SARILIŞ

ABD’nin Florida eyaleti açıklarına indikten sonra Houston’a getirilen Alper Gezeravcı’yı ailesi karşıladı. Türk astronot, anne ve babasıyla hasret giderirken yeğeni Karan ile de sohbet etti. Gezeravcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yeğenim Karan benden uzaydan yıldız getirmemi istemişti. Bu sefer yıldız getirmek nasip olmadı ama yanımda birbirinden değerli hocalarımızın hazırladığı 13 deneyin örnekleri var. Eminim bu çalışmalar ülkemin geleceğini bir yıldız gibi parlatacak” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Türkiye'yi kıskandı: Biz yıldızları izlerken Türk astronot dünyaya döndü

CUMHURBAŞKANI TELEFONLA ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alper Gezeravcı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gezeravcı’ya “Maşallah, Dünya ile buluştun” diyen Erdoğan “İnşallah Ankara’ya geldiğinizde de baş başa görüşüp bize bütün bu süreci etraflıca anlatırsan. Bundan sonra üzerinde çok önemli görevler olacak” ifadelerini kullandı. Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sağlık, sıhhat noktasında bir sıkıntı var mı?” sorusuna, “Görevi yüzümüzün akıyla yerine getirdim. Çok şükür her şey gayet güzel. Hatta doktorlarımız da şaşırdı. Bir müddet daha adaptasyon süremin uzun olmasını bekliyorlardı ama binanın dışında koşturmaya başlayınca afalladılar” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...