LGS için bütün hazırlıklar tamam

Düzenleyen:
LGS için bütün hazırlıklar tamam

EĞİTİM Haberleri

Salgın sebebiyle öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. Görevliler ise tedbir için cerrahi eldiven kullanacak.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 6 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav için bütün hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi. Mahmut Özer "Salgın sebebiyle öğrenciler kendi okullarında sınava gireceği için okul sayısını artırdık. 2019 yılında 3 bin 873 okulda 59 bin 568 salon kullanılmışken, bu sayı 2021 yılında 17 bin 793 okula ve 82 bin 355 salona çıkartıldı. Ayrıca salgın tedbirleri sebebiyle görevli sayısı da arttı. 2019’da 148 bin 946 olan sınav görevlisi sayısı bu yıl yaklaşık 350 bin olacak. Okul ve bahçeye yalnızca öğrenci ve görevliler alınacak. Sınavdan bir gün önce tüm binalar temizlenecek ve görevliler temas gerektiren sınav işlemlerinde cerrahi eldiven kullanacak" dedi.

LGS, 6 Haziran 2021 Pazar günü iki oturum halinde yapılacak ve 973 yurt içi, 4 yurt dışı sınav merkezinde gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...