MEB karnelerin nasıl dağıtılacağını açıkladı

MEB karnelerin nasıl dağıtılacağını açıkladı

EĞİTİM Haberleri

Eğitim döneminin sonuna yaklaşılırken Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönemi için karne ve başarı belgelerinin elektronik ortamda velilerin erişimine açılacağını, isteyen velilerin ise okul müdürlüklerinden basılı karne alabileceklerini duyurdu.

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzaktan devam eden eğitimde dönem sonu yaklaştı. Öğrenci ve velileri karne telaşı sardı. Milli Eğitim Bakanlığı, yaptığı açıklama ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem karnelerinin elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açıldığını duyurdu. Aynı zamanda isteyen veliler okul müdürlüklerine başvurarak basılı karne de alabilecek.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ilişkin sene sonu iş ve işlemleri konulu yazıyı 81 ile gönderdi. Gönderilern yazıda, koronavirüs tedbirleri nedeniyle bir süre yüz yüze eğitime ara verildiği, uzaktan eğitim imkanlarıyla eğitime devam edildiği ve yüz yüze eğitimin de yapıldığı dönemlerde okula devamın gönüllülük esasına göre belirlendiği hatırlatıldı.

DEVAMSIZLIKLAR SAYILMAYACAK
Buna göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılında e-Okul'a işlenen devamsızlıklar dikkate alınmayacak. İlgili mevzuat gereği ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecek.


Karışıklıkları önlemek için öğrenci nakil işlemleri bugün mesai saati bitimiyle kapatılacak. Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacak.

YAZ OKULU İMKANI
Okul öncesi eğitimden yararlanamamış ve Eylül'de 1. sınıfa başlayacak çocuklara, hazır bulunuş düzeyini artırmak ve okula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak için okul öncesi yaz okulları açılacak.

İmkanları uygun olan okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek. Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak olan çocuk kulüpleriyle karşılanabilecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecek.

TELAFİ EĞİTİMİ
Telafi eğitimi için oluşturulan "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/" internet adresinden öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...