Eğitimde telafi başladı

Eğitimde telafi başladı

EĞİTİM Haberleri

Fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı çerçevesinde planlanacak ‘Telafide Ben de Varım’ programının faaliyetleri gönüllülük esasına bağlı olacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak 31 Ağustos 2020’de başlatılan uzaktan eğitim, Covid-19 tedbirleri nedeniyle kimi zaman uzaktan kimi zaman yüz yüze yürütüldü. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda Bakanlık tarafından tüm kademelerdeki öğrencilerin karne ve başarı belgeleri, 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan erişime açıldı. Millî Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan “Telafide Ben de Varım” programı ise bugün başlıyor.

SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL
31 Ağustos’a kadar sürecek programda öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ile merkezlerden yararlanabilecek. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetleri “fiziksel”, “sosyal duygusal”, “akademik gelişim” ve “özel eğitim alanı” olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, bu haftadan itibaren açılabilecek. Ayrıca Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün Gaziantep’te “Telafide Ben De Varım” etkinliklerine katılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...