En büyük endişe: Uyum!

En büyük endişe: Uyum!

EĞİTİM Haberleri

Yaklaşık bir buçuk yıldır fiziki eğitime kapalı kalan okullarda yüz yüze eğitim, pazartesi günü başlıyor. Ancak okulların, vaka sayılarında henüz istenen düşüşün sağlanamadığı bir ortamda açılacak olması, hem öğrenciler hem de velilerin kafasında soru işaretleri oluşturuyor.

MAHMUT ÖZAY

Altınbaş Üniversitesi Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Program Başkanı Barış Tuncer uyarılarda bulundu. Okulların sadece bilgi aktaran değil öğrencilere beceri ve tutum kazandırarak her yönüyle sağlıklı bireyler olarak yetişmesini amaçlayan kurumlar olduğunu belirten Tuncer “Uzaktan öğretimle bilgi aktarımı işlevi yerine getirilse de öğrencilerin psikososyal gelişimi açısından çok önemli olan sosyalleşme işlevi tam anlamıyla yerine getirilemiyordu. Bu nedenle gerekli tedbirler alınarak risklerin en aza indirilmesi ve okulların güvenli hâle getirilerek yüz yüze eğitimin başlaması çok önemli bir süreç” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Pandemi şartlarında başlayacak olan eğitimin okul idareleri ve öğretmenlerin de sorumluluklarını artırdığını söyleyen Tuncer “Öğretmenler, öğrenciler için bir rol modeldir. Bu nedenle öğretmenlerin maske takmaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun davranmaları, bu konuda öğrencilere örnek olmaları gerekmekte. Özellikle okul öncesi ve ilköğretimde görev yapan öğretmenlerin öğrencileri maske vb. kişisel eşyaların başkalarıyla paylaşılmaması konusunda uyarması ve bu konuda öğrencileri takip etmesi önemli. Bu dönemde özellikle öğrencilere yönelik oryantasyon çalışmalarına ağırlık verilecektir. Rehberlik hizmetlerinde uyum sağlayıcı rehberlik ve önleyici rehberlik hizmetlerinin ön plana çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...