MEB’den korona danışma hattı

MEB’den korona danışma hattı

EĞİTİM Haberleri

Yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için tüm imkânlarını seferber eden Millî Eğitim Bakanlığı, okullardaki tedbirler ile muhtemel temas veya vaka durumunda izlenecek yolların takibi için Covid-19 Salgın Yönetim Destek Merkezi kurdu.

Mahmut Özay

Öğretmen ve yöneticiler, desteğe ihtiyaç duydukları her an Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin  (MEBİM) 444 0 632 numaralı telefonunu arayabilecek. Merkez, okullardan gelecek çağrılara anında cevap vererek gerekli yardım ve yönlendirmeyi yapacak. Öğretmen ve yöneticiler,  MEBİM’in 444 0 632 numaralı telefonunu arayacak.  MEBİM okullardan gelen çağrıları otomatik olarak Covid-19 Merkezine yönlendirecek. Yardım talep edilen konuya göre Merkez; daha önce hazırlanan rehber, kılavuz ve algoritma uyarınca gereken yardım ve yönlendirmeyi yapacak. İhtiyaç hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Covid-19 Danışma Kurulunun da görüşleri alınacak.

ÖĞRENCİ POZİTİF ÇIKARSA NE OLACAK?
Okulların açılmasına bir gün kala Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda ne yapılacağıyla ilgili rehber yayınladı. Rehbere göre, öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilecek. Bu öğrenciler eve gönderilip 14 gün boyunca temaslı takibine alınacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...