Sertifika almadan iş teklifleri geliyor: Kapasitenin 5-6 katı müracaat

Düzenleyen:
Sertifika almadan iş teklifleri geliyor: Kapasitenin 5-6 katı müracaat

EĞİTİM Haberleri

Eskişehir'de 2009 yılında kurulan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM) eğitim gören kursiyerler, henüz sertifika sahibi olmadan iş teklifleri alıyor.

Mahmut ÖZAY

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı bünyesinde sanayinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere faaliyet gösteren Mesleki Eğitim Merkezi, 1200 kişiyi istihdama kazandırdı.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli “Eskiden biz kursiyer arıyorduk ancak şimdilerde ciddi oranda talep var. Kapasitemizin 5-6 katı müracaat oluyor. Hemen hemen tamamı anında iş buluyor. Kütahya, Bilecik hatta Sakarya’dan bile gelenler oluyor” dedi.

Kursiyerlerden İbrahim Can Tilki, daha önce ekmek fırınında çalıştığını ve sektör değiştirmek için geldiği belirterek “Kursumu bitirir bitirmez işime başlayacağım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...