Okul öncesi eğitimde maske dönemi bitiyor

Okul öncesi eğitimde maske dönemi bitiyor

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinde koronavirüse yönelik geliştirilen PCR yerine “hızlı antijen kiti” uygulaması için Sağlık Bakanlığından onay beklediklerini söyledi.

MAHMUT ÖZAY

Özer “Onaylandığında okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle ilgili PCR zorunluluğunu ortadan kaldırıp çok rahat bir şekilde tükürük üzerinde 15 dakikada netice veren bir süreci başlatmış olacağız” dedi. İlk etapta okul öncesi eğitimdeki çocuklarda uygulanacağını dile getiren Özer “Süreç başarılı bir şekilde sonuçlandığında okul öncesi eğitimdeki çocuklarımızda maskeyi yavaş yavaş tedrici bir şekilde kaldırma denemeleri için pilot uygulamalarına başlayacağız” ifadesini kullandı. Dünya Sağlık Örgütü’nün 5 yaş altındaki çocuklar için maskeyi zorunlu tutmadığını ifade eden Özer, antijen kiti ile ilgili pilot uygulamaların sonuçlarına göre üç dört yaşındaki çocuklarda maske kullanımını kaldırabileceklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...