MEB erişime açtı: Derslere göre sanal müzeler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB erişime açtı: Derslere göre sanal müzeler

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Müzeler, tarih, coğrafya, felsefe derslerine göre sınıflandırıldı. 43 sanal müze ziyaret edilebilecek.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde dijitalleşme çalışmaları dâhilinde lise öğrencilerine yönelik tarih, coğrafya ve felsefe derslerini kapsayan ve ünitelere göre bölümlere ayrılan sanal müzeleri öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sundu.

Kapsamlı içerikler barındıran müzeler, dersler için önemli bir interaktif kaynak oluşturacak ve eğitimciler ile öğrenciler arasında yeni bir etkileşim alanı sağlayacak.

Bu doğrultuda sanal müzeler kullanıcı dostu bir ara yüzle öğrenciler ve öğretmenler için organize edilmiş bilgi ve görsellerle donatıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, istedikleri zaman ve mekânda derslerine destek olabilecek materyallere kolayca erişebilecek.

Söz konusu projeyle öğrenciler Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki zengin kültürel mirası keşfedebilecek. Toplam 43 sanal müzenin yer aldığı sitede, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Piramitler gibi birden fazla dersi ilgilendiren sanal müzeler de var. Derslere göre kategorize edilen sanal müzeler, öğrencilere teorik bilginin yanında görsellerle öğrendiklerini pekiştirme imkânı da veriyor. 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...