Uzmanlardan 'mezuna kalma kararı için acele etmeyin' uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Uzmanlardan 'mezuna kalma kararı için acele etmeyin' uyarısı

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

LGS ve YKS'ye girecek olan adayları uyaran eğitimci Sibel Durak, "Elbette ki ilk yıl yerleşmek zorunda değilsiniz. Sonuçta üniversiteye giriş sınavlarına sonsuz kere katılma hakkınız var. Fakat bu karar şimdi değil, sınav bitip sonuçlar açıklandıktan sonra verilmelidir" dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Türkiye’de milyonlarca öğrenci yarıyıl tatilini farklı şekilde değerlendirirken, LGS ve YKS’ye girecek adayların sınava hazırlık heyecanı devam ediyor. Eğitimci Sibel Durak tatilde derslere verilen aranın konu eksiklerini kapatabilmek için fırsat olduğunu vurguladı.

Durak "Plan yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli husus, öğrencinin uygulayabileceğine inandığı, gerçekçi bir plan olmasıdır. Çünkü her insan ancak inandığı bir planı uygulamak için motive olur ve gayret sarf eder" dedi.

"İLK YIL YERLEŞMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ"

Sibel Durak, 12. sınıf öğrencilerinin bazılarının özellikle aralık ve ocak aylarında sınav sonrası tercih yapmayıp mezuna kalmaya karar verdiklerini belirterek, bu konuda acele edilmemesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Elbette ki ilk yıl yerleşmek zorunda değilsiniz. Sonuçta üniversiteye giriş sınavlarına sonsuz kere katılma hakkınız var. Fakat bu karar şimdi değil, sınav bitip sonuçlar açıklandıktan sonra verilmelidir. Seneye hazırlanmaya karar verilse bile yapılması gereken en doğru şey, o yıl de var gücünüzle sınava çalışmak olacaktır. Çünkü sınava seneye de girecek olsanız bile bu yıl çalışmanızın size zararı değil faydası olacaktır."

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...