YKS için kimlik fotoğrafı süresi ne kadar, kaç yıl? YKS için kimlik fotoğrafı değiştirmek gerekiyor mu 2024?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YKS için kimlik fotoğrafı süresi ne kadar, kaç yıl? YKS için kimlik fotoğrafı değiştirmek gerekiyor mu 2024?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

YKS sınavı için kimlik fotoğrafı değiştirmek gerekiyor mu? YKS kimlik fotoğraf süresi 2024! | YKS sınav başvurusu başladı. Milyonlarca öğrenci ve üniversiteli adayları YKS için başvuru yapacak. Başvuru öncesi YKS sınavı için kimlik fotoğrafını değiştirmek gerekli mi, YKS sınavı kimlik fotoğraf süresi kaç ay merak ediliyordu. Peki, YKS için kimlik fotoğrafı süresi ne kadar, kaç gün, kaç? İşte detaylar…

YKS için kimlik fotoğrafı değiştirmek gerekiyor mu? Başvuru öncesi YKS sınavı için kimlik fotoğrafını değiştirmek gerekli mi, YKS sınavı kimlik fotoğraf süresi kaç ay merak ediliyordu. Peki, YKS için kimlik fotoğrafı süresi ne kadar, kaç gün, kaç? Detaylar haberimizde…

YKS SINAVI İÇİN KİMLİK FOTOĞRAFI DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR MU?

YKS başvurusu için geçerli fotoğraf, TC Kimlik Kartı fotoğrafı veya son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraftır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydı olmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra MEB e-okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin 2024-YKS başvurularını, başvuru süresi içinde (1-26 Şubat 2024) bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Hem ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kaydı olan hem de İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinen adaylardan, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli veya geçersiz bir fotoğrafı bulunanlar da sistemde geçerli eğitim bilgisi bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin 2024-YKS başvurularını, sınava başvuru süresi içinde (1-26 Şubat 2024) bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir. Bu durumdaki adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ndeki fotoğrafları, sınava başvuru esnasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’ndaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir.

YKS için kimlik fotoğrafı süresi ne kadar, kaç yıl? YKS için kimlik fotoğrafı değiştirmek gerekiyor mu 2024?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmemiş veya T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunanlar bir başvuru merkezine gitmeksizin 2024-YKS başvurularını, sınava başvuru süresi içinde (1-26 Şubat 2024) bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

YKS’YE FOTOĞRAFSIZ KİMLİKLE BAŞVURABİLİR MİYİM?

Bir başvuru merkezinden başvuru yapması gereken adayların, başvuru merkezine giderken yanında bulundurması gereken belgeler aşağıda belirtilmiştir (Başvuruda, fotoğrafsız kimlik belgesi kesinlikle kabul edilmeyecektir.):

Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2024-YKS Aday Başvuru Formu — Fotoğraflı nüfus cüzdanı veya fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslı (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait fotoğraflı Pembe/Mavi Kartın aslı veya kartın edinme sürecinde verilen ve yeni tip Mavi Kart teslim alınıncaya kadar geçerli “Geçici Mavi Kart Kimlik Belgesi”; pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nın aslı; T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olacak “fotoğraflı, imzalı mühürlü, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” Geçici Kimlik Belgesi; T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi’nin aslı; T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi Kimlik Belgesi’nin aslı; T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen Geçici Koruma Kimlik Belgesi’nin aslı; T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesinde İkamet İzni/İkamet İzni Türü "insani" veya "uzun dönem” yazanların İkamet İzni Belgesi’nin aslı da geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.)

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...