20 bin TL emekli ikramiyesi teklifi suya düştü... CHP'ye AYM yolu göründü!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
20 bin TL emekli ikramiyesi teklifi suya düştü... CHP'ye AYM yolu göründü!

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Emekliye kasım ayında 5 bin TL ikramiye verileceği müjdesi çalışan, çalışmayan ayrımı yapılınca tepkilere neden oldu. CHP, ikramiye 20 bin TL olsun derken, TBMM'de önergenin 5 bin TL olarak, torba yasaya eklenmesine karar verildi. CHP şimdi konuyu Anayasa Mahkmesine taşımaya hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde çalışmayan emeklilere kasım ayında bir kereliğe mahsus 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurmuştu.

Ancak 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin sadece çalışmayanları kapsaması tepkilere neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde konu CHP’li Ali Mahir Başarır tarafından bir kez daha gündeme getirildi.

"ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN AYRIMI YAPILMASIN"

CHP Grup Başkanvekili Başarır, 5 bin liranın emeklinin ihtiyaçlarını karşılamayacağını söyleyerek çalışan emeklilerin de kapsam dışı kalmasına tepki gösterdi. Başarır, "Ekonomik kriz nedeniyle çalışmak zorunda bırakılan emeklileri kapsam dışında bıraktınız. Yılın ilk 9 ayında 60-65 yaş üstü 22 bin 115 kişi iş için başvuruda bulundu. Emekliye mücbir sebep var, temsil ve ağırlama giderlerinde mücbir sebep yok mu?” diye sordu.

"GELİN BUNU 20 BİN LİRA YAPALIM"

Başarır bu açıklamalarının ardından Meclis’e milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir teklifte bulundu. Başarır, 5 bin liralık ikramiyenin 20 bin lira yapılmasını istedi.

Emekliyle ilgili 5 bin liralık maddeye dikkat çeken ve milletvekillerinin önergesi ile 15 bin liraya çıkarılması istenen düzenlemeyi işaret eden Başarır, “Haydi, ben iki gruba da sesleniyorum: Gelin bunu 20 bin lira yapın." dedi.

Ancak Başarır’ın bu teklifi TBMM'den gelen haber ile suya düştü.

TORBA YASAYA "5 BİN TL" OLARAK EKLENDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşülerek, torba yasaya eklenmesine karar verildi.

CHP AYM GİDECEK

CHP'li Başarır ise düzenlemenin 5 bin lira şeklinde Meclis'ten geçmesi halinde ise AYM'ye gideceklerini duyurmuştu. 

Başarır, "Çalışan emeklilere bu para verilmiyor neden çünkü onların ihtiyacı yokmuş. Eğer böyle geçerse Anayasa Mahkemesi'ne mutlaka götüreceğiz çünkü eşitlik ilkesine aykırı." demişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...