Son dakika! TBMM'den karar çıktı: Emeklilere 5 bin TL'lik destek ödemesi torba yasada

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika! TBMM'den karar çıktı: Emeklilere 5 bin TL'lik destek ödemesi torba yasada

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Emeklileri yakından ilgilendiren karar Meclis'e sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşüldü. Düzenleme kanun teklifine eklendi.

Çalışmayan emeklilere bir kereye mahsus verilecek olan 5 bin liralık destek ödemesi bugün Meclis’e sunuldu. Destek ödemesi hakkında teknik çalışmalar tamamlandı. Çalışmayan emeklileri kapsayan düzenleme torba yasaya eklendi.

Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifine önergeyle eklendi. AK Parti Milletvekili Mehmet Muş Başkanlığında toplanan komisyonda, emeklilere tek seferlik 5 bin liralık ödeme düzenlemesi önergesi de görüşülerek torba kanuna eklenmesine onay verildi.

Son dakika! TBMM'den karar çıktı: Emeklilere 5 bin TL'lik destek ödemesi torba yasada

Buna göre çalışmayan emeklilere kasım ayının ilk çeyreğinde tek sefere mahsus olarak 5 bin lira ödeme yapılması, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçerek TBMM Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Yasa düzenlemesine göre hem emekli olup, hem fiilen çalışmayı sürdürenlere ve ekim ayı içerisinde iş akdini fesheden emeklilere ise ödeme yapılmayacak. Torba yasanın 16 Ekim saat 17.00 a kadar muhalefet şerhlerine verilmesine ve TBMM Genel Kurulu’nda değerlendirilmesini karar verildi.

EMEKLİYE 5 BİN TL' LİK İKRAMİYE 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası emekli maaşı zamlarıyla ilgili müjdeyi duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını açıklamıştı.

Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz." diye konuştu.

EMEKLİYE İKRAMİYE İÇİN KASIM AYINI İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek 5 bin TL'lik destek ödemesi için tarih verdi. Bakan Işıkhan, Kasım ayını işaret etti. Işıkhan, "Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız." diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...