2023'ün aslan payı altyapının! Belediyelere 27,4 milyar liralık kaynak sağlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
2023'ün aslan payı altyapının! Belediyelere  27,4 milyar liralık kaynak sağlandı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yerel yönetimlere ihtiyaç duydukları yatırım projeleri için destek sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK), 2023 yılında il özel idare ve belediyelere toplam 27,4 milyar TL finansman desteği sağladı.

İçme suyu, kanalizasyon, katı atık ve arıtma faaliyetlerini içeren altyapı yatırımları için sunduğu kredilerin yanı sıra banka, Bakanlık hibeleri ile uluslararası kaynaklardan elde ettiği fonlarla birlikte toplamda 16,279 milyar TL finansmanı yerel yönetimlere aktardı.

Yol, kaldırım ve kavşak çalışmaları için de yerel yönetimlere yaklaşık 4,892 milyar TL finansman desteği sağlayan İLBANK’ın, sadece altyapılar için sağlamış olduğu toplam finansman desteği 21 milyar TL’yi aştı. Ayrıca İLBANK, afetten zarar gören 15 şehirde de içme suyundan kanalizasyona, imardan çevre çalışmalarına kadar birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir yandan güvenli ve çevre dostu yapılar inşa ederken bir yandan da şehirlerin altyapısını İLBANK eliyle yenileyerek güçlendirdiklerini belirtti. Özhaseki “Özellikle afetlerde zarar görmüş olan altyapı sistemlerini de bir an önce yenilemek için büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...