Ankara'da alt yapı çalışmaları sırasında tarihi keşif! Bakanlığa ihbar edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ankara'da alt yapı çalışmaları sırasında tarihi keşif! Bakanlığa ihbar edildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

 Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı Çam köyünde yeni içme suyu hat şebekesi çalışmaları esnasında tarihi bir su kanalı ortaya çıktı. Ekiplerin şaşkına döndüğü olayda durum Kültür ve Turizm Bakanlığı ve jandarmaya bildirildi.

Türkiye'nin hem yer altı hem de yer üstünde sahip olduğu zenginlikler her geçen gün daha da dikkat çekerken Ankara'da şebeke çalışmaları esnasında ortaya çıkan kanal hayrete düşürdü. Akyurt ilçesi Çam köyünde yeni içme suyu hat şebekesi çalışmaları sırasında Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu tahmin edilen su kanalı bulundu.

BAKANLIĞA DURUM BİLDİRİLDİ

Görevliler Kültür ve Turizm Bakanlığı ile jandarma ekiplerine haber verdi. Mahalle sakinleri, bulunan su kanalının tarihe ve turizme kazandırılmasını isteyerek, hattı takip eden başka yapılar varsa bunun da araştırılması gerektiğini dile getirdiler.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...