Bartın'da su perisi bulundu: Kenti heyecan sardı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bartın'da su perisi bulundu: Kenti heyecan sardı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bartın'da yürütülen kazı çalışmalarında Türkiye'de benzeri olmayan su perisi heykeli bulundu. Görenlerin hayretler içinde kaldığı heykelin M.S. 2. Y.Y'a ait olduğu tespit edildi.

Bartın'ın Amasra ilçesinde yürütülen antik kazılarda bulunan ve MS. 2. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen su perisi heykeli şehirde heyecana neden oldu. Bartın'ın Amasra ilçesindeki Bedesten olarak bilinen Amastris Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1800 yıllık olduğu düşünülen su perisi heykeli bulunması şehirde heyecana neden oldu. 

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile birlikte kazı alanına giderek Amasra Müze Müdürü Zübeyde Kuru başkanlığında yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ve yapısı, korunmuş yapısı ile göz kamaştıran heykeli inceledi. Vali Arslan ve Milletvekili Aldatmaz, Müze Müdürü Kuru'dan heykel ve devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi alarak, bulunan heykel nedeniyle müze çalışanlarını başarıları nedeniyle kutladı.

"SU PERİSİ BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Vali Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Bedesten olarak bilinen tarihi yapının içerisinde gerçekleşen sondaj kazısında uzman arkadaşlarımızın M.S. 2. Y.Y.’na ait olduğu tespit edilen bir su perisi heykeline rastladık. Bu bizleri gerçekten ziyadesiyle mutlu etti. Bartın’ımızın arkeolojik tarihi açısından, tarihi geçmişine ışık tutacak bir esere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bartın'da su perisi bulundu: Kenti heyecan sardı

KAZI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Su perisi heykelin bulunduğu alandaki kazı çalışmalarının sürdüğünü belirten Müze Müdürü Zübeyda Kuru ise "Antik kentin parçalarından biri olan bedestende yürüttüğümüz çalışmalarda, zemin tespiti yapıyoruz. Elde edilen objeler çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda ortaya çıkan değerleri turizme kazandıracağız. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

TÜRKİYE'DE BENZERİ YOK

Yürütülen kazı çalışmalarında bulunan ve Türkiye’de bir benzeri olmayan Su Perisi heykeli, yüzeyden 3 metre derinlikte tespit edilirken, heykelin boyunun 1 metre 53 santimetre uzunluğunda olduğu kaydedildi. Amasra Müzesinde koruma altına alınan heykelin çıkarıldığı bölgede süren antik kazılarda bölgede ve ülkede heyecan oluşturacak yeni eserlerin de gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Bartın'da su perisi bulundu: Kenti heyecan sardı

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...