2024 yılında EKMEK zamlı mı olacak? 1 Ocak itibariyle hangi şehirlerde ekmek simit zamlı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 yılında EKMEK zamlı mı olacak? 1 Ocak itibariyle hangi şehirlerde ekmek simit zamlı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılında zam üstüne zam başladı! 1 Ocak'tan itibaren ekmeklere zam geliyor. Bununla sınırlı kalmayıp aynı zamanda simitte zamlandı. Peki, 2024 yılında EKMEK zamlı mı olacak? 1 Ocak itibariyle hangi şehirlerde ekmek simit zamlı? İşte detaylar...

Kasım ayının başında istanbul'da  İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifeleri belirlenmişti. 1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olmuştu. Ancak 2024 yılındaki asgari ücrete yapılan 17 bin 2 TL'lik zam sonrası diğer her şeye gelen zamlar tek tek başladı. Bunlardan biri de ekmek oldu. Tabi ekemekle sınırlı kalmadı. Bazı şehirlerde simit gibi en çok tüketilen unlu mamüllere de zam geldi. 

2024 1 OCAK İTİBARİYLE EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Una gelen zamlar sonrası Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yaptığı açıklamada Ankara'da ekmğe 1 TL zam geleceğini söyledi. 7 TL'den 8 TL'ye çıakrtılan ekmek fiyatlarının 1 Ocak itibariyle fırınlara ve vatandaşa yansıtılacağının altını çizerken gözler diğer şehirlere çevrildi. İstanbul'da en son zam Kasım ayında yapılmıştı. Ancak İstanbul'da 2024 yılı için bir zam açıklanmadı.

2024 yılında EKMEK zamlı mı olacak? 1 Ocak itibariyle hangi şehirlerde ekmek simit zamlı?

Diğer şehirlerden de ekmek zammı açıklaması gelmezken. Sosyal medyada vatandaşlar Ocak ayıyla bunun açıklanmadan tezgaha yansıtılacağını belirtti. Öte yadan Nevşehir'de de ekmeğe zam geldiği duyuruldu. 6 lira 50 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira 50 kuruşa yükseltildi. Bursa'da ise simide yapılan zam şaşırttı. Tek simitin fiyatı 10 TL'den bir anda 12,5 TL'ye çıkarıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...