350 TL'ye satılan güle tepkiler çığ gibi! Sevgililer Günü fırsatçılığı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
350 TL'ye satılan güle tepkiler çığ gibi! Sevgililer Günü fırsatçılığı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sevgililer Günü yaklaşırken, çiçekçilerde gül fiyatlarının fahiş fiyatlara ulaştığı görüldü. İnternet üzerinde satılan 48 cm'lik bir dal gülün 350 TL'ye satılması sosyal medyada tepkilere yol açtı. Birçok vatandaş durumun fırsatçılık olduğunu belirtirken, diğerleri fiyatın normal olduğunu savundu.

Geçen yıl 150-200 TL arasında satılan 48 cm'lik güllerin fiyatı bu yıl ikiye katlandı. Sevgililer Günü'nde bir e-ticaret sitesinde kutulu 48 cm'lik tek dal gülün 350 TL'den satıldığı görüldü. Durumun sosyal medyada yayılmasının ardından birçok kullanıcı gülün fiyatına tepki gösterdi.

350 TL'ye satılan güle tepkiler çığ gibi! Sevgililer Günü fırsatçılığı

Bazı çiçekçiler, gül fiyatlarındaki artışı döviz kurundaki dalgalanmalara ve artan üretim maliyetlerine bağlarken, bazıları ise fırsatçılık yaparak fiyatların bilinçli şekilde şişirildiğini savundu.

Sosyal medyada da yüksek gül fiyatlarına yönelik tepkiler gecikmedi. Birçok kullanıcı, fiyatların üst üste artırılmasının "fırsatçılık" olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...