100 bin kişi Akkuyu’da bilgi aldı

100 bin kişi Akkuyu’da  bilgi aldı

EKONOMİ Haberleri

Mersin’de, inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ile ilgili vatandaşların doğru bilgilendirilmesi ve merak ettiği sorulara cevap verilmesi amacıyla kurulan Akkuyu Nükleer Mersin Toplum Bilgilendirme Merkezinde, 100 bin kişiye hizmet verildi.

Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyyup Lütfi Sarıcı; halkla doğrudan diyalog kurmayı, nükleer enerji ve teknolojiler hakkında bilgi vermeyi amaçladıklarını anlattı. Sarıcı, “Nükleer santrallerin nasıl çalıştığı, santralde hangi güvenlik önlemlerinin alındığı, nükleer santrallerin neden gerekli olduğu, NGS’lerin inşa edildikleri ve işletildikleri bölgelerin kalkınmasında ne gibi katkılar sağladıkları anlatılıyor. Nükleer güç santrali 3 boyutlu maketlerle tanıtılıyor. Yerel yönetim temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla eğitim etkinlikleri, konferanslar, seminerler ve yuvarlak masa toplantıları da düzenliyoruz. Ziyaret edenlerin tutumlarının, olumlu yönde değiştiğini gözlemledik” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...