Gurbetçi turistlerden 3 milyar avro gelecek

Gurbetçi turistlerden 3 milyar avro gelecek

EKONOMİ Haberleri

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfının (TAVAK) Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’de gerçekleştirdiği araştırmaya göre; yaklaşık 2,7 milyon Avrupalı Türk, tatilini ana vatanlarında geçirmeyi planlıyor.

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen “Son 10 yıllık süreçte en fazla sayıya, 2019 yılında 2,8 milyon turistle ulaşılmıştı. Avrupalı Türklerin yüzde 46’sı bu yıl tatillerini İstanbul’da geçirmeyi planlıyor. Yüzde 14’ü Antalya’ya gitmek istiyor. Bodrum yüzde 11, Çeşme ve Alaçatı yüzde 23 pay alıyor” bilgisini verdi. Kişi başı ortalama 1.100 avro harcama yapmaları öngörülen Avrupalı Türk turistlerden, yaklaşık 3 milyar avroluk bir döviz girişi bekleniyor. Şen “Avrupalı Türkler bu yıl Türkiye’de en fazla 21 gün kalmayı planlıyor. Ortalama olarak İstanbul 4 gün, Antalya 2 gün, Bodrum 3 gün, Çeşme ve Alaçatı 9 gün, Güneydoğu Anadolu Bölgesi 3 gün ve Karadeniz 5 gün ziyaret edilecek. Seyahatlerin yüzde 42’si aile ziyaretlerini içeriyor. Avrupalı Türkler yüzde 24 oranında deniz tatili yapıyor. Artık evlilik ve bürokratik işlemler için gelenlerin oranı çok düşük” ifadesini kullandı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...