‘Hazır giyim’ciler sipariş alamıyor

‘Hazır giyim’ciler sipariş alamıyor

EKONOMİ Haberleri

Aşılanma oranlarının artması ve salgının ekonomik hayata etkilerinin azalmasıyla ihraç pazarlarında hareketlilik zirve yaptı.

Hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları da tam kapasiteyle çalışmaya başladı. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş “Firmalarımız yakın gelecek için yeni sipariş alamıyor. Yüzde 100’e yakın kapasiteyle gidiyoruz. Bu yılın sonunda 20 milyar doları yakalayabiliriz” dedi. Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı 2020’nin Ocak-Temmuz döneminde 8,8 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti. Bu yılın aynı döneminde ise ihracat, yüzde 27 artışla 11,1 milyar dolara çıktı. Hazır giyim ihracatında ilk sıralarda Almanya, İspanya ve İngiltere yer alıyor. Personel sıkıntısından da bahseden Burak Sertbaş “Artık emekli olan elemanımızın yerine genç birini bulamıyoruz. Dolayısıyla doğu ve güneydoğu şehirleri gündemimize geliyor. Yavaş yavaş üretimler oraya kayacak gibi” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...