Denizler rüzgâr gülüyle dolacak

Denizler rüzgâr gülüyle dolacak

EKONOMİ Haberleri

Küresel Rüzgâr Enerjisi Konseyi’nin yayımladığı ‘Deniz üstü Rüzgâr Raporu 2021’e göre, küresel elektrik üretiminin yüzde 5’i deniz üstü rüzgâr santrallerinden karşılandı.

Covid-19 salgınına rağmen deniz üstü rüzgâr enerjisi sektörü 2020’de en iyi ikinci yılını yaşadı. Deniz üstü rüzgâr enerjisi kapasitesi 2025’te yıllık 20 gigavat artış oranını aşacak. Aynı dönemde deniz üstü rüzgâr enerjisinin, toplam elektrik kurulu gücündeki payı yüzde 6,5’ten yüzde 20’ye yükselecek. Asya pazarı, ağırlıklı olarak ekipman üretimi ve kurulu güçte öncü olurken, bunu Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri takip etti. Kurulu deniz üstü rüzgâr gücü 2020 sonunda 6,1 gigavat artışla 35,5 gigavata yükseldi. Deniz üstü rüzgâr enerjisi sektöründeki büyümenin yeni teknoloji ve yüzen rüzgâr santralleri gibi uygulamalarla daha da artacağını ifade ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...