Şarj istasyonu iki yılda tamam

Şarj istasyonu iki yılda tamam

EKONOMİ Haberleri

Elektrikli araçların sayısı her geçen gün artarken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

C. Fırat Aydoğmuş | ANTALYA

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Altyapıyla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Düğmeye bastığımızda düzenlemeler çok kısa sürede olacak. Bunun için gerekirse birtakım sübvansiyon ve mecburiyetler getireceğiz. Bir iki yıl içerisinde Türkiye’nin her tarafında erişilebilecek noktaya gelmeyi hedefliyoruz. Şebekeye de ek yük gelecek. Onun için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Elektrik üretimini artırmamız lazım, zaten artıyor. Hepsi aynı anda gelişecek. Şarj istasyonları istihdam da oluşturacak. Bu yeni bir sistem, her bir parçası için sanayi kurulacak. Yerli şarj istasyonunu üretebilir seviyedeyiz. Gelecekte bu da önemli bir ihracat kalemi olacak. Ünitelerin maliyeti gücüne göre 2 bin-30 bin dolar arasında. Seri üretime geçildiği takdirde bu maliyetler ucuzlayabilir” açıklamasını yaptı. Elektrikte kademeli tarifeye geçişin nasıl olacağını da aktaran Mustafa Yılmaz “Maliyet çalışması yapacağız. Türkiye ortalamasını alacağız, tüketimi aşan, maliyetini ödeyecek. Hayata geçmesi yılbaşını bulur. Şimdilik bir kademe ama ileride daha farklı olabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...