Türkiye ile Rusya limanlar için anlaştı

Türkiye ile Rusya limanlar için anlaştı

EKONOMİ Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, bölge ekonomilerini ve ticaretlerini ciddi oranda etkiledi. Savaşın yol açtığı lojistik krizinin aşılması için ise Türkiye ve Rusya limanlar konusunda yeni bir uzlaşmaya vardı.

C. Fırat Aydoğmuş | ANKARA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Edirne’deki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları ile Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’nda oluşan yoğunluktan kaynaklanan sıkıntıların aşılması amacıyla, deniz yolunun daha işler hâle getirilmesi için çalışmalar yaptı. Rusya’dan da olumlu haberler geldi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri; Novorossisk Limanı’nda Ro-Ro terminalleri, yolcu gümrük alanları ve kara yolu taşıtlarının bekleme alanları için gerekli altyapının hazırlanmasına yönelik çalışmaların başlatıldığının kendilerine iletildiğini bildirdi. Ayrıca Soçi Limanı’nın Ro-Ro seferlerine açılması için bazı girişimler olabilecek. Rusya tarafınca; Kavkaz Limanı’nın ise gemilere hizmet verebildiği, her türlü Ro-Ro operasyonu için hazır olduğu ifade edildi. Kerç Boğazı geçişlerinde yaşanan problemlerin de minimize edildiği ve bekleme sürelerinin iki saatten fazla olmadığı bildirildi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...