543 bin kişi yararlanacak! Evde bakım yardımları yarın yatmaya başlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
543 bin kişi yararlanacak! Evde bakım yardımları yarın yatmaya başlayacak

EKONOMİ Haberleri  / AA

Aile Bakanı Derya Yanık, yarından itibaren bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için evde bakım yardımının hesaplara yatıralacağını duyurdu.

Aile ve Sosyal Bakanlığı her koşulda vatandaşlara maddi destek sağlayarak yardımlarına devam ediyor. Geçtiğimi Ramazan ayında mayıs ayı yaşlı ve engelli aylıklarının ödeme tarihini erkene çekerek bayram birkaç gün önce hesaplara yatırmıştı. Bakanlığın yardım programları yalnızca bununla sınırlı değil. Yapılan yardımlar arasında doğum, çoklu doğum, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakit yardım, öksüz ve yetim yardımı, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardımı, terör zararı yardımları, şehit yakınları ve gazilere yönelik yardım ve gıda yardımı gibi birçok maddi destek sağlanıyor.

Bakanlığın yaptığı yardımlardan biri olan bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için evde bakım yardımı ise yarından itibaren hesaplara yatırılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklama yaptı. 

BAKIMI ÜSTLENEN VATANDAŞLARA DESTEK

Bakan Yanık, açıklamada, engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşların desteklendiğini vurguladı. Engelli vatandaşlara yönelik politikaları, aile odaklı sosyal hizmet vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiklerinin belirten Bakan Yanık, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bakanlık olarak engelli bireylere yönelik bakım hizmetlerimizi Bütünleşik Bakım Modeli kapsamında gerçekleştiriyoruz. Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. 

'HAK SAHİBİ BAŞINA 2 BİN 354 LİRA'

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2 bin 354 lira ödeme yapıyoruz. Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon lira Evde Bakım Yardımı'nı yarından itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. 

'543 BİN YARARLANACAK'

Bu ay 543 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanacak. Yarın başlayacak ödemeler 20 Mayıs'ta tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim."

 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...