Petrol fiyatları düşüşte! Akaryakıt fiyatlarında indirim olur mu? Brent Petrolde son durum (15 Ağustos 2022 Pazartesi)

Düzenleyen:
Petrol fiyatları düşüşte! Akaryakıt fiyatlarında indirim olur mu? Brent Petrolde son durum (15 Ağustos 2022 Pazartesi)

EKONOMİ Haberleri

Brent petrol yeni haftaya düşüle başladı. Cuma günü 103 dolardan haftayı kapatan brent petrol yeni haftanın ilk iş gününde düşüş seyrinde başladı. Petroldeki günlük değer kaybı yüzde 5'e yaklaştı. Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? İşte Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında son durum

Brent petrol varil fiyatı 15 Ağustos Pazartesi gününe düşüşle başladı. Sabah saatleri itibariyle Brent petrol 98 dolara kadar geriledi. Brent petroldeki değişikliğin en büyük etkeni ise artan enflasyon oranları ve faiz artışlarının küresel piyasaları olumsuz etkilemesi oldu.

BRENT PETROL BUGÜN KAÇ DOLAR?

Tüm yaşanan bu gelişmeler ışığında Brent petrol fiyatı araştırılmaya başlandı. 15 Ağustos 2022 Pazartesi günün Brent petrol 98 dolarla başladı.  Brent petrolün varil fiyatı bugün öğlen saatleri itibarıyla kapanışa göre yüzde 4,5 azalarak 93,6 dolar oldu. Peki akaryakıt fiyatlarını etkiler mi?

AKARYAKITTA İNDİRİM OLUR MU?

Sektör kaynaklarına göre motorine 16 Ağustos itibariyle 1 lira 26 kuruş zam yapılacağı belirtildi. Benzin ve otogaz için bir değişiklik beklenmiyor. Petroldeki düşüş indirim beklentisi oluşturdu. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Petrol fiyatları düşüşte! Akaryakıt fiyatlarında indirim olur mu? Brent Petrolde son durum (15 Ağustos 2022 Pazartesi)

OPEC’TEN PETROL ARZI AÇIKLAMASI

Yılın ilk yarısındaki küresel ekonomik verilerin salgın sonrası toparlanmaya işaret ettiğinin altını çizen OPEC, küresel petrol talebinin bu yıl geçen seneye kıyasla günlük bazda 3 milyon 100 bin varil artarak 100 milyon 30 bin varile ulaşacağını belirtti.

STOKLAR ARTIRILDI

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), dün, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık 5 milyon 500 bin varil artarak 432 milyon varile yükseldiğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 73 bin varil artacağı yönündeydi. Petrol stoklarındaki yükselişin talebin azaldığına işaret etmesiyle fiyatlar geriledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...