Akaryakıt fiyatlarını ilgilendiriyor! Çifte düşüş petrole yaradı: Brent Petrol 85 doların altına indi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarını ilgilendiriyor! Çifte düşüş petrole yaradı: Brent Petrol 85 doların altına indi

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt kalemlerini yakından ilgilendiren petrol fiyatları Çin'den gelen çifte düşüşle ibreyi aşağıya çevirdi. Brent petrol, 85 doların altına sarktı.

Temmuz ayında ÖTV düzenlemesiyle artışa geçen akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarındaki değişimlerle zamlandıkça zamlandı. Benzin ve motorin litre fiyatları petrolde yaşanan yükselişle 37 TL'ye çıktı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş, Çin'den gelen ithalat ve ihracat rakamlarıyla kısmi olarak son buldu.

PETROL, ÇİN'DEN GELEN ÇİFTE DÜŞÜŞLE İNDİ

Pazartesi gününü 85,34 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,79 düşüşle 84,67 dolar oldu.  Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,31 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki kısmi düşüşte, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'den gelen olumsuz ekonomik göstergeler etkili oldu.

Çin Gümrük Genel İdaresi'nin yayımladığı verilere göre, Çin'in petrol ithalatı temmuzda bir önceki aya göre yüzde 18,8 azalarak günlük 10,29 milyon varil oldu. Dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi ülkede talebin zayıf seyrettiği algılarını güçlendiren veri, petrol fiyatlarına da olumsuz yansıdı.

KALICI DÜŞÜŞE SUUDİ ARABİSTAN VE RUSYA ENGEL OLUYOR

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefikleri olan OPEC'in önde gelen üreticilerinden Suudi Arabistan ve Rusya'nın küresel piyasaları daha da sıkılaştırmak ve fiyatları desteklemek için arzı bir ay daha düşük tutma sözü vermesinden kaynaklanan endişeler petrol fiyatlarının daha fazla düşüşünü kısıtlıyor.

Brent petrolde teknik olarak 85,71 ile 86,14 dolar aralığının direnç, 84,82 ile 84,39 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM VEYA İNDİRİM VAR MI?

Temmuz ayında gelen zamların arıdndan akaryakıt fiyatları yeni aya hızlı başladı. Ağustos ayında motorine 1,07 TL, LPG'ye ise 2 TL zam geldi. Benzinde ise henüz bir fiyat değişimi olmadı. Petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler akaryakıt fiyatlarına bir zam gelip gelmeyeceği sorularına yol açıyor. Benzin, motorin ve LPG'ye henüz bir zam veya indirim beklentisi bulunmuyor.

8 AĞUSTOS SALI GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 36,41 TL

LPG (Otogaz): 16.28  TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 36,35 TL 

LPG (Otogaz): 15,85 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 36,89 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 37,08 TL

LPG (Otogaz): 16.29 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...