Araç sahipleri dikkat! Brent petrol düştü akaryakıta indirim gözüktü: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Araç sahipleri dikkat! Brent petrol düştü akaryakıta indirim gözüktü: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte yükselişe geçen Brent petrol varil fiyatlarında düşüş başladı. Geçen ay 76 dolara kadar düşen Brent petrol Aralık ayında 80 doların altına kadar düştü. Yaşanan düşüş sonrası beklenen güzel haber geldi. Araç sahipleri bu haberle sevinçten havalara uçacak. Akaryakıta dev indirim geliyor! İşte il il güncel akaryakıt fiyatları…

Brent petrol varil fiyatlarında yaşanan dalgalanma ile birlikte değişkenlik gösteren benzin ve motorin fiyatları sürücülerin gündeminde. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte rekor seviyelere ulaşan Brent petrol geçtiğimiz ay 76 dolara kadar geriledi. Aralık ayı ile birlikte tekrardan düşüş gösteren Brent petrol 80 doların altında değişiklik göstermeye devam ediyor. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin ve motorin fiyatlarında indirim ya da zam haberi var mı? Araç sahipleri bu haberle sevinçten havalar açacak. Akaryakıta dev indirim yolda. İşte 4 Aralık 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları…

SON 5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Haftanın son iş gününde 81,54 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, Pazartesi günü itibariyle 78 dolara kadar düştü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 73 dolar seviyelerinde. Yaşanan savaş krizi ile birlikte piyasalarda korku alarmı verilirken petrol fiyatları son 5 ayın dibini gördü. 

AKARYAKITA FİYATLARINA DEV İNDİRİM GELİYOR 

Petrol fiyatları, bu hafta dünyanın en büyük petrol tüketicileri Çin ve ABD'den gelecek ekonomik veriler öncesi haftaya düşüşle başladı. Söz konusu ülkelerde geçen hafta yayımlanan verilerin fiyatlar üzerinde oluşturduğu baskı devam ediyor.

Çin yuanı, piyasa katılımcılarının ekonomik veriler öncesinde temkinli yaklaşım sergilemesi sonucu dolar karşısında değer kaybetti. Geçen hafta Çin'de açıklanan verilere göre, imalat sanayisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) 49,4 ve hizmet sektörü PMI 50,2 ile beklentilerin altında kaldı. Uzmanlar, ülkede ekonomik hareketliliğin ve dolaylı olarak petrol talebinin yönünü anlamak için bu hafta açıklanacak ticaret ve enflasyon verilerini bekliyor.

Araç sahipleri dikkat! Brent petrol düştü akaryakıta indirim gözüktü: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

Yaşanan bu gelişmeler ışığında akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Henüz sektör kaynaklarından resmi bir açıklama gelmezken uzmanlar önümüzdeki günlerde indirimler beklediklerini ifade etti. 

4 ARALIK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı: 34.52 TL
    İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37.56 TL
    İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 18.15 TL
    İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 34.57 TL
    İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 37.62 TL
    İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 18.18 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 35.22 TL
    Ankara'da motorin litre fiyatı: 38.31 TL
    Ankara'da LPG litre fiyatı: 18.22 TL

Araç sahipleri dikkat! Brent petrol düştü akaryakıta indirim gözüktü: İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 35.35 TL
    İzmir'de motorin litre fiyatı: 38.40 TL
    İzmir'de LPG litre fiyatı: 18.27 TL

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...