Bitcoin rekora koşuyor! 1 saatte 5 bin dolarlık rüzgâr

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin rekora koşuyor! 1 saatte 5 bin dolarlık rüzgâr

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bitcoin’de son dakika! 5 Mart işlemlerinin ilk saatlerinde 68.735 doları gören ve tarihî 69.275 dolar rekoruna oldukça yaklaşan BTC’de sert hareketler yaşanıyor. Bir saatlik süreçte zirveden düşüşe geçen ve 64140 dolara kadar gerileyen Bitcoin, gelen tepki alımlarıyla TSİ 10:00 itibarıyla 67,500 dolar seviyelerine yakın denge bulmaya çalışıyor. Yatırımcılar “BTC yorum, beklenti ve hedef” aramalarına kilitlendi! Analistler “Hızlı yükseliş yaşandı ve tarihi zirveye yaklaşıldı. Kâr satışları da sert oluyor. 64.000-64.750 kritik destek bölgesi. Fiyatlar bu seviye altına düşmedikçe, tekrar 69.000 dolar denemesi ve bu seviyenin aşılması gündeme gelebilir” uyarısında bulunuyor.

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Son dönemlerin en büyük yükseliş dalgasına imza atan Bitcoin, tarihî zirvesine oldukça yaklaştı. 5 Mart işlem gününün ilk saatlerinde 68.735 dolara kadar yükselen Bitcoin, ardından bir saatlik süreçte sert satışla karşılaştı. Fiyatlarda 64.140 dolara kadar gerileme yaşandı. Yatırımcılar “BTC fiyatı kaç dolar” aramalarını sıklaştırırken; TSİ 10:00 itibarıyla fiyatlarda 67,500 dolara yakın dengelenme çabaları dikkat çekiyor. 

BTC YORUM, BEKLENTİ VE HEDEF

Bitcoin’de tüm zamanların zirve seviyesi 69,275 dolarla Kasım 2021’de görülmüştü. Bugünkü ilk işlemlerde bu seviyeye oldukça yaklaşıldığını ifade eden analistler; “Son yükseliş oldukça hızlı gerçekleşti ve bu sebeple ilk kâr satışı sert oldu. Ancak 64 bin dolar sınırından gelen tepki oldukça anlamlı. Çünkü BTC için 64,000-64,750 dolar bandı kritik destek bölgesi. 5 günlük hareketli ortalama da bu aralıkta bulunuyor. Şu anda para girişi devam ediyor, beklentiler kısa vadede pozitif. Bu destek üzerinde kalınması halinde tekrar 69,000 dolara doğru hareketlilik gerçekleşebilir. Yine de yatırımcıların zirvede temkinli olması gerekiyor” şeklinde konuşuyor. 

RİSKLİ SEVİYELERDE DİKKAT EDİN!

Fiyatların teknik olarak “aşırı alım” bölgelerinde bulunduğunu da aktaran analistler, “Maliyet seviyesi aşağıda bulunan yatırımcıların, desteklere ve ‘zarar kes’ noktalarına dikkat ederek beklemesi daha doğru bir strateji olabilir. Bir miktar kâr satışı da düşünülebilir. Ancak elinde hiç BTC bulunmayan yatırımcılar için oldukça riskli seviyelerde bulunuyoruz. Sert geri çekilmeler, buralardan maliyetlenen yatırımcılara daha fazla zarar verebilir” uyarısında bulunuyor. 

64.000 DOLAR DESTEĞİ AŞAĞI KIRILIRSA!

BTC’ye daha orta vadeli bakıldığında 22 günlük ortalamanın da 56,500 dolarda bulunduğuna dikkat çeken analistler; “64.000 dolar seviyesinin aşağı kırılacağı bir senaryoda teknik olarak satışlar da hızlanabilir. Ve burada 56.500 dolara varabilecek geri çekilmeler söz konusu olabilir. Bu sebeple yatırımcıların dikkatle piyasayı takip etmesinde fayda var” ifadelerini kullanıyor. 

YÜKSELİŞİN SEBEPLERİ 

Bu yılın başlarından itibaren ABD Para Piyasası Fonlarına (ETF) BTC alma izninin verilmesi, önümüzdeki aylarda BTC’de dördüncü defa HALVING (Bölünme) işleminin gerçekleşeceğine ve arzda düşüş yaşanacağına dair beklentiler ve FED’in faiz indirimi sürecinin yaklaşıyor olması; Bitcoin başta olmak üzere bütün kripto varlıklarda yükselişi destekleyen ana unsurlar olarak öne çıkıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...