Buğday Tanesi Hollywood yolunda

- Güncelleme:
Buğday Tanesi Hollywood yolunda

Ekonomi Haberleri

AK Partili vekil Serkan Bayram’ın hayat hikâyesinin anlatıldığı Buğday Tanesi filmi Golden Globe adaylığıyla Hollywood yolcusu...

ESMA ALTIN'IN HABERİ - AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını anlatan “Buğday Tanesi” filmi, Avrupa ülkeleri parlamentolarından aldığı ödüllerle dünyada ses getirmeye devam ederken, şimdi de Hollywood yolculuğuna başlıyor. Golden Globes (Altın Küre) ödüllerine aday olan filme, tüm dünyadan yoğun ilgi var. Bayram, kendi hayat mücadelesinin herkese umut olmasından ve filmin yakaladığı başarılardan duyduğu mutluluğu gazetemize anlattı. Filmin ulaşmadığı yer kalmadığına dikkat çeken Bayram “Filmimizi, bir ay önce İngiltere Parlamentosunda gösterdik. İngiliz vekiller izledi. Eylül-ekim ayında ise Avrupa Parlamentosunda göstereceğiz. Ardından Washington ve New York’ta da gösterimimiz olacak. Ay sonunda Ermeni Patriği ile birlikte İstanbul Büyükada gösterimini yapacağız. Dünya parlamentolarından da davetler var. Venezuela’daki Türk film festivaline de katılacağız. Los Angeles film festivalinde de yer alacak” dedi.

Filmin dijital platform üzerinden de yayınlanmaya başladığını belirten Bayram “Türkiye’de 10 milyon engelli var. Ailesiyle birlikte bu sayısı 40 milyona ulaşıyor. Film engelliler için büyük bir umut. Engelli olmayan aileler için de bir empati ve şükür aracı. Dünyada da 1,5 milyar engelli bulunuyor. Aileleriyle beraber bu sayı 5 milyarı buluyor. Neredeyse dünya nüfusunun yarısı. ‘Buğday Tanesi’, bütün dünyaya umut olacak. Bir parmakla 48 yıllık mücadele, bu kolay bir şey değil. Kimse engelinden dolayı geri kalmasın. Ülkemiz Türkiye Yüzyılı’nda engelli vali, bakan ve engelliler bakanlığı hedeflerini gerçekleştirecek. Türkiye, bu anlamda bütün dünyayı aydınlatacak, öncü olacak” ifadelerini kullandı. 

Filmin Türkiye’ye Oscar getirmesini çok istediğini dile getiren Serkan Bayram, şunları söyledi: Herkes bir buğday tanesi. Çünkü buğday bereket demek, mücadele demek. Ellerimle tutamadığımı gönlümle tuttum. Buğday Tanesi, milyonların sesi, milyonların hikâyesi. Şimdi ise milyarların sesi, milyarların hikâyesi. Bu nedenle inşallah Oscar’ı da, Nobel’i de ülkeme getireceğim.
Yeni bir proje hazırlığında olduğunu da paylaşan Bayram “Hollywood ile bir ortak yapım projemiz var. Hedefim, engelli vali, büyükelçi, bakanlar ve onların anılarını anlatan, Hollywood ortaklığında Buğday Tanesi 2’yi yapmak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...