Devlet destekledi, 24 yaşında kendi işinin patronu oldu! 250 bin TL'lik hibe 'kurtuluş hayvancılık ve tarımdadır' dedirtti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Devlet destekledi, 24 yaşında kendi işinin patronu oldu! 250 bin TL'lik hibe 'kurtuluş hayvancılık ve tarımdadır' dedirtti

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son zamanlarda artan tarım ve hayvancılık yapan üreticilerinden biri de Muş'ta yaşayan 24 yaşındaki genç girişimci oldu. Veterinerlik Bölümü Mezunu Aycan Yatıcı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından proje kapsamında verilen hibe desteğini değerlendirdi ve hayvancılık işletmesi kurdu. Genç yaşta kendi işinin patronu olan Yatıcı, devlete teşekkür ederek 'Bu konuda çok fazla destekleri var. Son zamanlarda anladık ki kurtuluş bence hayvancılık ve tarımdadır" dedi.

Tarım ve hayvancılığın canlanması için devlet tarafından birçok vatandaşa destek veiliyor. Bu destekler ile hem vatandaşlar kazanıyor hem de üretim ve hayvancılık teşvik edilmiş oluyor. Gençler için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hibe desteğini değerlendiren 24 yaşındaki Muşlu genç şimdi kurduğu işletme ile hayvancılık yapıyor. 

Muş'ta Tarım Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Uzman Eller Projesi' projesi ile Kırsal alanda yaşayan ve tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim almış gençlerin kendi işletmelerini kurabilmeleri için  4 milyon 250 bin TL hibe desteği verildi.  Bu destek ile bölgede tarım ve hayvancılığın tekrar canlandırılması amaçlanıyor.

24 YAŞINDA DEVLET DESTEĞİ İLE KENDİ İŞİNİ KURDU

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde 250 bin TL'lik hibe desteği alan veterinerlik bölümü mezunu Aycan Yatıcı (24) isimli genç girişimci, kendi işinin patronu oldu. Korkut ilçesine bağlı Kaşdibi Mezrasında işletme kuran Yatıcı, et sığırcılığı yetiştiriciliğine başladı.

Devlet destekledi, 24 yaşında kendi işinin patronu oldu! 250 bin TL'lik hibe 'kurtuluş hayvancılık ve tarımdadır' dedirtti

Devletten aldığı destek ile kendi işinin patronu olduğunu söyleyen kadın girişimci Aycan Yatıcı, “Ben veterinerlik bölümü mezunuyum. Okulu bitirdikten sonra köyüme geldim ve bildiğim işi yapmaya çalışıyorum. Bu işi veteriner hekim olan eşimle birlikte yapıyoruz. Yani en iyi bildiğimiz işi yapmaya çalışıyoruz” dedi.

'KURTULUŞ TARIM VE HAYVANCILIKTA'

Tarım ve hayvancılığın bölge için önemli olduğuna değinen Yatıcı, “Yaklaşık 250 bin TL’lik bir hibe desteği alarak, bu şekilde başladık. Devletimize teşekkür ederiz. Bu konuda çok fazla desteği var. Son zamanlarda anladık ki kurtuluş bence hayvancılık ve tarımdadır” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise hibe desteğine başvuran 22 projeden 17’sinin kabul edildiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın özellikle de kırsal kalkınma yatırımları projesi çerçevesinde genellikle tarımla ve hayvancılıkla ilgili öğrenim görmüş olan arkadaşlarımızın bundan faydalanması için bu proje geliştirildi. İlimizde 22 tane arkadaşımız hibe desteği için başvurdu. 17 arkadaşımız özellikle de büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi yaptılar ve bunların hibe sözleşmesi imzalandı. Toplam 4 milyon 250 bin TL olan bu hibe desteğimiz, kişi başına 250 bin TL olacak şekilde devam etmektedir” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...