Çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe ile tohum dağıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çiftçilere destek sürüyor! Yüzde 75 hibe ile tohum dağıtıldı

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Iğdır İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile talepte bulunarak hububat almaya hak kazanan çiftçilere hububat tohumu dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü "Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)" çerçevesinde Iğdır İl Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile talepte bulunarak hububat almaya hak kazanan çiftçilere hububat tohumu dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

YÜZDE 75 HİBE

Gerçekleşen projede töreninde bir konuşma yapan Iğdır Valisi Ercan Turan, çiftçilerin milletin efendisi olduğunu söyleyerek, "Güzel bir proje ile yine Iğdır'da hizmetlerimize devam ediyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüz yüzde 75'i hibe tohum dağıtma projesi gerçekleştirdi. Çiftçilerimizden yoğun bir talep var. Gıda güvenliğinin son derece önemli bir duruma geldiği bu çağda bu yapılan proje ile projelerle devletimiz aziz milletimizi sonuna kadar desteklemektedir. Biz üretimin artması için elimizden gelen her şeyi yapmakta ve gayreti göstermekteyiz" dedi.

VERİMLİ BİR TOHUM

Tohum almaya hak kazanan çiftçilerden Ali Dülger, bu durumdan memnun olduklarını söyleyerek, "Burada tohum hakkında bize bilgilendirme yaptılar. Daha sonra tohum alacaklara sırayla tohum dağıttılar. Yüzde 75 hibe ile Ceyhan 99 tohum dağıtımı gerçekleştirdiler. Verimli bir tohumdur" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...