Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

E-Ticaret’te ‘kasım çılgınlığı’ yaşanacak

E-Ticaret’te ‘kasım çılgınlığı’ yaşanacak
Fotoğraf Başlığı E-Ticaret’te ‘kasim çilginligi’ yasanacak

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, bu yıl geçen yıllardan farklı olarak tek güne sığdırılmaya çalışılan indirim konseptinin bir aya yayılacağını söyledi.

Kaydet
a- | +A

Türkiye’de elektronik ticarette ‘kasım ayı çılgınlığı’ yaşanacağını dile getiren Çevikoğlu “11 Kasım’da Bekârlar Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Alışveriş Cuması ile 30 Kasım’da Siber Pazartesi dolayısıyla e-Ticaret sitelerinde alışveriş oranları artacak. Böylece yapılacak indirimler sonrasında Türkiye’de kasım ayında 300-400 milyar liralık alışveriş yapılacağı tahmin ediliyor. Bu yıl geçen yılın kampanya dönemine göre yüzde 110’un üzerinde toplam bir hacim artışı bekleniyor. E-Ticaret sektörü, yılı yaklaşık 1,3 trilyon lirayla kapatacak” dedi.

Alışveriş yapılacak siteler için mutlaka SSL sertifikasının kontrol edilmesi uyarısında bulunan Çevikoğlu, internet sitesinin Ticaret Bakanlığınca oluşturulan ve güvenilir e-Ticaret sitelerine verilen güven damgasına sahip olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini de belirtti. Çevikoğlu, e-Posta aracılığıyla iyi bir teklif veya indirim alındığında, gömülü bağlantının mutlaka incelenmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: Sadece resmî pazar yerleri aracılığıyla alışveriş yapın ve farklı açılış sayfalarına yönlendiriliyorsanız web adreslerine dikkat edin. Adres satıcının resmî adresinden farklıysa, yönlendirildiğiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadığını resmi web sayfasında arayarak kontrol edin.

BAKMADAN GEÇME
Efsane değil yalancı indirim
HABER

Efsane değil yalancı indirim

Kışlık kıyafet cep yakıyor, terzi ve lostralar revaçta
HABER

Kışlık kıyafet cep yakıyor, terzi ve lostralar revaçta

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.