Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Günlük 100'den fazla gemi kullanıyordu! Hürmüz Boğazı'ndan 2 günde sadece 7 gemi geçti

Günlük 100'den fazla gemi kullanıyordu! Hürmüz Boğazı'ndan 2 günde sadece 7 gemi geçti
Fotoğraf Başlığı Günlük 100den fazla gemi kullanıyordu! Hürmüz Boğazından 2 günde sadece 7 gemi geçti

Savaş öncesi dönemde günlük 100'ün üzerinde gemi geçen Hürmüz Boğazı'ndan 25 ve 26 Mart'ta toplamda 7 ticari gemi geçiş yaptı. Boğazdan 25 ve 26 Mart'ta geçen 7 geminin 3'ünü petrol ürünü, 2'sini LPG tankerleri oluştururken, diğer 2'si de kuru yük gemisi oldu.

Özetle
Kaydet
a- | +A

ABD/İsrail-İran Savaşı sonrası Hürmüz Boğazı'ndan ticari gemi geçişleri çok düşük seviyede kalmaya devam ediyor. Anlık gemi takip şirketi MarineTraffic'ten edinilen bilgiye göre, boğazdan 25 Mart'ta otomatik tanımlama sistemi açık şekilde 2 gemi geçerken, bu sayı 26 Mart'ta 7'ye yükseldi.

BAKMADAN GEÇME
İran duyurdu: Hürmüz Boğazı yeniden kapatıldı
DÜNYA

İran duyurdu: Hürmüz Boğazı yeniden kapatıldı

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDAN GEÇEN GEMİLER

Egret ve Savona isimli petrol/kimyasal yük tankerleri 25 Mart'ta yüksüz şekilde boğazın doğusundan batısına geçiş yaptı. Kuru yük gemileri Christianna ve Nj Jupiter 26 Mart'ta doğu-batı yönünde yüklü halde boğazı geçti.

LPG tankerleri Niba ve Salute ile kirli petrol ürünü tankeri Alexandra, 26 Mart'ta boğazın batısından doğusuna geçiş yaptı.

Günlük 100den fazla gemi kullanıyordu! Hürmüz Boğazından 2 günde sadece 7 gemi geçti
Başlık ResmiGünlük 100den fazla gemi kullanıyordu! Hürmüz Boğazından 2 günde sadece 7 gemi geçti

GÜNLÜK 138 GEMİ GEÇİYORDU

İngiltere Deniz Ticaret Örgütü verilerine göre, tarihsel ortalamada Hürmüz Boğazı'ndan günlük 138 gemi geçiş yapıyordu.

Küresel deniz ticareti için stratejik önemde bulunan Hürmüz Boğazı'nda ticari gemi trafiğinin durma noktasına gelmesi, tedarik zincirleri ve fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

ÖNERİLEN HABERLER
Ne dolar ne altın ne de gümüş! İşte savaş ortamında en çok paranın aktığı yatırım
EKONOMİ

Ne dolar ne altın ne de gümüş! İşte savaş ortamında en çok paranın aktığı yatırım

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.