Hafize Gaye Erkan affını istedi, Merkez’in yeni patronu Fatih Karahan oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hafize Gaye Erkan affını istedi, Merkez’in yeni patronu Fatih Karahan oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dokuz ay önce Merkez Bankası'nın başına getirilen Erkan, görevi bıraktığını açıkladı. Yerine uzun yıllar New York Merkez Bankası’nda görev yapan Fatih Karahan atandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden affını istedi. Erkan “Böyle yoğun bir görevi sürdürmenin zorluklarının elbette farkındaydım. Devletimize ve milletimize hizmet edebilmek adına bugüne kadar yorulmadan gece gündüz görevimin başında yer aldım. Gelinen noktada ekonomi programımız meyvelerini vermeye başladı. Rezervlerimizdeki artış, ekonomik veriler ile enflasyonun ana eğilimine dair göstergeler bu başarının göstergesi. Bütün bu olumlu gelişmelere karşın kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlendi. Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanı’mızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK: SAYGIYLA KARŞILIYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu gelişme sonrası “Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdiridir. Saygıyla karşılıyorum. Hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Önerim doğrultusunda yeni atanacak MB Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise “Sayın Hafize Gaye Erkan’a yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Ekonomi Koordinasyon Kurulu başta olmak üzere katıldığı çalışmalarda yaptığı katkıları takdirle hatırlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından güçlü bir siyasi sahiplenme ile bizzat açıklanan orta vadeli programımız kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edecek” şeklinde yorum yaptı.

Hafize Gaye Erkan affını istedi, Merkez’in yeni patronu Fatih Karahan oldu

YARDIMCISI BAŞA GEÇTİ

Erkan’ın yerine ekonomist Dr. Fatih Karahan getirildi. 42 yaşındaki Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012’de ABD’de ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Aynı sene New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak meslek hayatına başladı. 2022’ye kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra e-Ticaret sitesi Amazon’da Başekonomist oldu. 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı. Karahan, ABD’de yaşadığı yıllarda Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...