Merkez üssü Türkiye: Healthineers İstanbul'u tercih etti

- Güncelleme:
Merkez üssü Türkiye: Healthineers İstanbul'u tercih etti

Ekonomi Haberleri

Rusya’dan ayrılan firmalar rotayı Türkiye’ye kırdı. Bu ülkedeki faaliyetlerine son veren Siemens Healthineers, Rusya’ya bağlı Kazakistan ile Bulgaristan, Romanya ve İsrail operasyonlarını İstanbul ofisine bağladı

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından küresel marka ve şirketler Rusya’yı terk etti. Alman sanayi ve elektronik şirketi Siemens de Rusya’daki tüm finans ve leasing varlıklarını satarak ülkeden çıktığını duyurmuştu. Rusya’dan ayrılan firmalar farklı arayışlara girerken Türkiye uluslararası dev firmaların bölgesel üssü hâline geliyor.

Son olarak görüntüleme cihazları alanında faaliyet gösteren Siemens Healthineers tercihini Türkiye’den yana kullandı. 1 Nisan itibarıyla yapılandırmasını tamamlayan Siemens Healthineers Türkiye’ye Bulgaristan, Romanya, İsrail ve Kazakistan bağlandı. Siemens Healthineers Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte Siemens’in yeniden yapılandırmaya gittiğini belirterek “Türkiye Orta Avrupa’ya bağlıydı. Savaşla birlikte Orta Avrupa o kadar büyüdü ki tek merkezden yönetim zorlaştı. İstanbul ön plana çıktı. Bulgaristan, Romanya ve İsrail bize bağlandı. Kazakistan daha önce Rusya’ya bağlıydı o da İstanbul’a bağlandı” dedi. 

HER GÜN 1 MİLYON KİŞİNİN HAYATINA DOKUNUYOR

70 ülkede faaliyet gösteren Siemens Healthineers’ın dünyadaki güçlü ülkelerinden birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Sonemel ‘’Bu yıl, şirketimizin coğrafyamızdaki 135. yılı. Yüzyılı aşan tecrübemizle, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişimine tarihimiz boyunca katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de görüntüleme, MR, ultrason, nükleer tıp, radyoterapi, anjiyo, mamografi, kan ve hormon testleri hepsinde varız. 81 ilde, 1800 hastanede 5.800 kurulu cihazımızla hizmet veriyoruz. Bir günde yaklaşık 1 milyon kişi bizim cihazlarımızdan hizmet alıyor. Türkiye’de her 2 MR’dan biri, her 3 anjiyondan biri bizim. 65 farklı cihazımız yapay zekâ ile çalışıyor. Gelecekte de dünyanın en yenilikçi sağlık teknolojilerini ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

2021 yılında, kanser bakımında dünyanın önde gelen şirketlerinden Varian’ı bünyelerine dâhil ettiklerini hatırlatan Sonemel “Varian ile birlikte tıbbi teknoloji sektörünün en kapsamlı çözümlerini sunan şirketlerinden biri olduk. Şirket olarak yakın gelecek hedeflerimizi New Ambition adını verdiğimiz stratejimiz çerçevesinde çizdik. Büyüme vektörlerimizde üç önemli hastalığa odaklanıyoruz: Nörovasküler, kardiyovasküler ve kanser hastalıkları. Ürün ve hizmetlerimizle bu üç önemli hastalıkla mücadele etmeyi, verimli operasyonlar sağlamayı ve 2025 yılına kadar sağlık hizmetlerine erişimi artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KRONİK HASTA OLDUĞUNU BİLMEYENLERİN ORANI YÜZDE 83

Siemens Healthineers Türkiye’nin Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu’na da değinen Enis Sonemel, Türkiye’de insanların yüzde 83’ünün kronik hasta olduğunu bilmediğini söyledi.  Sonemel “2022 yılında gerçekleştirdiğimiz Sağlık Okuryazarlığı Araştırma Raporu, maalesef ülkemizde kansere ve diğer birçok hastalığa karşı farkındalık düzeyinin düşük olduğunu gösteriyor. Araştırmada kanser tedavilerine yönelik farkındalığın değerlendirildiği bölümde, hastalıkla ilgili bilgisi olmadığını belirtenlerin oranı yüzde 56. Türkiye’de halkın yüzde 71’i  ben sağlıklıyım diyor ama kendinde kronik hasta olduğunu bilmeyenlerin oranı yüzde 83. Ülkemizde 40 yaş üstü kadınların yüzde 64’ü hayatında hiç mamografi çektirmemiş. Yüzde 76’sı ihtiyaç duymadığı söylüyor. Düzenli mamografi çektirenlerin oranı ise sadece yüzde 4. Erken tanı çok önemli. Çünkü kanserin üçte biri erken teşhisle önlenebilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...