İstanbul'a kentsel dönüşüm desteği! 700 bin TL hibe ve kredi Resmi Gazete'de

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'a kentsel dönüşüm desteği! 700 bin TL hibe ve kredi Resmi Gazete'de

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da evi kentsel dönüşüme giren kiracılara 100 bin TL tahliye desteği verilecek. Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahipleri için 700 bin TL hibe, 700 bin TL de kredi desteği sağlanacak. İşyerlerine ise 350 bin TL hibe, 350 bin TL kentsel dönüşüm desteği verilecek. kentsel dönüşüm kredilerinin süresi ise 10 yıl olarak belirlendi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler İstanbul'a çevrilmiş, beklenen büyük Marmara depremine yönelik topyekün hazırlığa girişilmişti. Bu hazırlığın en büyük parçasını oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarına dev destek geldi.

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik desteğe ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ev sahiplerine 700 bin TL’ye kadar hibe, 700 bin TL’ye kadar da 120 ay vadeli kredi verilecek.

KİRACILARA 100 BİN TL TAHLİYE DESTEĞİ

Oturduğu binadan kentsel dönüşüm nedeniyle çıkmak zorunda kalan kiracılara da 100 bin TL tahliye desteği ödenecek.

Yine kentsel dönüşüm kapamında yıkılacak bir işyeri için; 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar da kredi verilebilecek. Ayrıca hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL’ye ve diğer her bir işyeri için de 700 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.

Ayrıca bu desteklere ek olarak maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine de bir kereye mahsus geri ödemesiz 100 bin TL tahliye desteği verilecek.

Ancak yıkılan riskli yapının yeni projesi, eskisinden daha büyük hazırlanırsa hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacak.

KREDİ ÖDEMLERİNDE 120 AY VADE 

İşyeri ve hak sahiplerine gelir ve kredi puanına bakılmaksızın verilecek kredilerin geri ödemeleri ise geri ödemesiz dönemden hemen sonra başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere 120 ay vade yapılabilecek. Kredi geri ödemelerini Kentsel Dönüşüm Başkanlığı yürütecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...