Made in Türkiye markasını parlatalım

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Made in Türkiye markasını parlatalım

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

İhracatta ‘Made in Türkiye’ markasının güçlenmesinin, sanayiciyi 1-0 öne geçireceği belirtilen ‘Mahkeme Sohbetleri’ toplantısında, patent okur yazarlığı masaya yatırıldı...

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi ‘Mahkeme Sohbetleri’nin dördüncüsünü gerçekleştirdi. Destek Patent iş birliğiyle düzenlenen toplantının ana konusu bu kez ‘patent okur yazarlığı’ oldu. Toplantıda konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, 40 yılı aşkın tecrübe ile faaliyet gösterdiklerini belirterek “Tüm çabamız ülkemizin fikrî sermayesine  katkıda bulunurken, gelecekte ülkemizin küresel anlamda rekabet gücü ve marka değerini artırmak. İş dünyası kendisini patentle korursa ve bu patentleri ülkemizde ve dünyada tescil ettirirse, tüm varlıklarını koruma altına almış olur. Bununla da kalmaz, büyümesini garantilemiş, geleceğine dair sabit bir yatırım yapmış olur” dedi. Yeni ürünler ve inovasyon için patentlerden yararlanılabileceğini, ancak bunun için patent okur yazarlığının önemli olduğunu söyleyen Yamankaradeniz “Patentin teknik bilgilerini nasıl okuyacağımızı bilmeliyiz. Hukuki sahibinin başvuru sahibi mi, buluş sahibi mi olduğundan tutun da hangi istemin neyi ifade ettiğine kadar birçok soru var. Bunun için okur yazarlık önemli” diye konuştu.

Taç Porselen ve Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Esra Kuştemir de yazılım şirketi de bulunduğunu söylediği konuşmasında “Nasıl bir zamanlar ‘Made in Italy’ markasını parlattılar, şimdi de ‘Made in Türkiye’ markasının parlatılmasını arzu ediyorum. Bu sayede 1-0 önde başlayabiliriz” dedi. Oğuz Gıda CEO’su Ener Örer ise marka tescilinin önemine dikkat çektiği konuşmasında içecek markalarıyla 106 ülkeye ihracat yaptıklarını, birçok marka için üretime devam ettiklerini, marka tescilinin yurt dışında ürünlerin garantisi olduğunu dile getirdi. MEYED Genel Sekreteri İpek İşbitiren de 1 milyar dolarlık hedefe giderken, patentin önemli destek olduğunu dile getirdi. İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları (İMES) Sanayi Sitesi’nin Başkanı olan Kemal Akar da sadece Türkiye’nin değil, ihraç pazarı olan 80 ülkenin tedarikini sağladıklarını, kendileri için de patentin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...