Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Milyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme
Ekonomi

Milyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme

Son Güncelleme: 23 Ağustos, 2025 - 14:48
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Milyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme
Fotoğraf Başlığı Milyonlarin zammi belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelisme

Hükümet ile Memur-Sen, memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammı için anlaşma sağlayamamıştı. 6,5 milyon kişiyi kapsayan süreçle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hakem Kurulu, milyonların zammını belirlemek için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kurulun 5 gün içinde karar vermesi gerekiyor ve verilen karara itiraz edilemeyecek.

Kaydet
a- | +A

Kamuda yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini kapsayan 8’inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde süreç devam ediyor. Hükümet ile Memur-Sen masada anlaşamayınca, milyonların zammıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

BAKMADAN GEÇME
Şimşek ekonomideki son gelişmeyi böyle değerlendirdi: Önemli bir hedefe daha ulaştık
HABER
Şimşek ekonomideki son gelişmeyi böyle değerlendirdi: Önemli bir hedefe daha ulaştık


MEMUR SEN'DEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Memur Sen, Hakem Kurulu'na üye gönderildiği için gösterilen eleştirilere cevap verdi. Yapılan açıklamada, "Hakeme üye vermediğimizde oluşacak tabloda; uzlaşılan ve hakemin önüne giden 58 maddenin yok sayılmasının ve önceki kazanımlarımızın akıbetinin belirsizliğe mahkum edilmesinin kamu görevlisinin aleyhine olacaktır." denildi. Toplantıya katılarak şube müdürlerinden şeflere, mühendislerden uzmanlara, Genel İdare Hizmetlerinden Yardımcı Hizmetlere birçok unvan için elde edilen gelir kalemlerinin mevcut olduğu belirtildi.

Memur Sen'in açıklamasının tamamı;

"KİMSE BİZDEN MEMURU MEÇHULE BIRAKAN YOLU SEÇMEMİZİ BEKLEMESİN"

"8. Dönem Toplu Sözleşme süreci, genele ilişkin kısımda kamu işvereninin memuru ve emekliyi yok sayan tutumu nedeniyle uzlaşmazlıkla sonuçlanmış, üzerinde uzlaşılan 58 maddenin de yer aldığı toplantı tutanağı düzenlenmiştir.

Memur-Sen olarak, kamu işvereninin noterliğini yaptığını söylediğimiz Hakem Kurulu'na başvurmamamıza rağmen Kamu işveren tarafı Hakem'e başvurarak Hakem sürecini başlattı. Bu süreçte kimi kesimler tarafından ısrarla, Memur-Sen'in Hakem'e üye göndermeyerek toplu sözleşmeyi Meclise taşınması gerektiğini ifade ettiğine şahit olduk.

Bizler, daha önce hiç gerçekleşmeyen bu durum karşısında, Kanun'un ilgili maddelerini dikkate alarak yaptığımız istişare ve değerlendirmelerde kamu görevlilerinin lehine ve aleyhine olacak durumları detaylı şekilde inceledik. Geldiğimiz noktada, hakeme üye vermediğimizde oluşacak tabloda; uzlaşılan ve hakemin önüne giden 58 maddenin yok sayılmasının ve önceki kazanımlarımızın akıbetinin belirsizliğe mahkum edilmesinin kamu görevlisinin aleyhine olacaktır.

Nitekim toplantı tutanağına kaydedilen üzerinde uzlaşı sağlanmış 58 maddede şube müdürlerinden şeflere, mühendislerden uzmanlara, Genel İdare Hizmetlerinden Yardımcı Hizmetlere birçok unvan için elde edilen gelir kalemleri söz konusudur.

Toplu Sözleşme'nin Meclis'e gitmesi durumunda ise bunların akıbeti belirsizdir. Çünkü Melis'in toplantı tutanağındaki tüm maddeleri dikkate alarak karar vermeyeceği açıktır. Neyin ne kadar verileceği ise meçhuldür. Kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini bir meçhule bırakmak Memur-Sen olarak uygun görmediğimiz bir hamledir.

Bize, hakeme üye göndermeyin diyenler, bizim taşıdığımız sorumluluğu taşımayan, sırtında yumurta küfesi olmayan, mezkur 58 maddeden habersiz olan ya da habersizmiş gibi davranan kesimlerdir. Biz sorumluluk makamında oturan yetkili sendika olarak meseleye tepkisellikle değil akıl ve mantıkla bakıyor, ince eleyip sık dokuyarak hareket ediyoruz. Toplu Sözleşme Görüşmelerinde mutabakata varılan 58 maddeyi kazanıma dönüştürmek için Kurul'da müca- dele veriyoruz.

Meselenin bu boyutlarını bilinçli olarak görmezden gelen ve kitleyi yanlış bilgilendiren kesimlerin yönlendirmelerini dikkate almayacak kadar sendikal tecrübe ve birikime sahibiz.

Kimse bize sendikacılığı nasıl yapacağımızı öğretmeye kalkışmasın. Bizim sorumluluğumuz Öncelikle üyelerimize ve toplu sözleşme masasında temsil ettiğimiz kamu görevlilerinedir. Memurun hak ve menfaatlerinden öte siyasi ve sendikal çıkarlarına kurban etmek isteyen hiç kimsenin bizleri kazanım elde edebileceğimiz yolu bırakarak meçhul bir yola tevessül etme maceracılığına sürüklemesine izin vermeyiz.

Hepimiz biliyoruz ki yaşadığımız bu sorunun esas kaynağı mevcut sendika yasasıdır. Bu yasa- nın çarpıklıkları düzeltilmeden adil bir pazarlık da tarafsız bir hakem kararı da mümkün değil- dir. Yapılması gereken öncelikle yeni bir Sendika Yasasının ivedilikle çıkarılmasıdır. Bizler Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Kimse bizden memuru meçhule bırakan yolu seçmemizi beklemesin."


HAKEM KURULU MEMUR ZAMMI İÇİN TOPLANDI

Bunun üzerine Kamu İşveren Heyeti'nin dün yaptığı başvuruyla Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, çalışmalarına başladı. Kurul, 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin zammını belirlemek için Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında ilk kez toplandı.

Toplantıya, Sayıştay Başkanı Metin Yener’in yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uşan ve Prof. Dr. Erdinç Yazıcı, Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Faruk Doğan ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney katıldı.

Milyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme - 1. Resim
Başlık ResmiMilyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme - 1. Resim


KURUL 5 GÜN İÇİNDE KARAR VERECEK

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, çalışma usulü esaslarıyla Kamu Görevlileri Hakem Heyeti takvimi belirlendi. Buna göre toplantılar Pazar günü saat 11.00, Pazartesi günü saat 10.00, Salı günü saat 14.00 ve Çarşamba günü saat 10.00'da yapılacak. Kurulun 5 gün içinde karar vermesi gerekiyor ve verilen karar kesin karar olurken, karara itiraz edilemeyecek.

Milyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme - 2. Resim
Başlık ResmiMilyonların zammı belli oluyor! Memur ve memur emeklisi için yeni gelişme - 2. Resim


MEMUR-SEN NE İSTEDİ, HÜKÜMET NE ÖNERDİ?

Memur-Sen, ilk yıl için toplamda yüzde 88, ikinci yıl için ise toplamda yüzde 46 zam istedi.

Hükümetin son teklifinde 2026 yılı için ilk altı ay 11, ikinci altı ay 7, 2027 yılı için ilk altı ay 4, ikinci altı ay 4 oranında artış önerildi. Ayrıca 15 Ağustos 2025’te verilen 1.000 TL taban aylığı artış teklifi de yinelendi.

Editör : MESUT ŞAHİN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Ağustos, 2025 - 14:48
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Altında herkes ters köşe olacak! İslam Memiş uyardı: Piyasanın gözü bu haberde!
    Altında herkes ters köşe olacak! İslam Memiş uyard...
    Kaydet
  • 2
    İzmir GDZ elektrik kesintisi yaşanan ilçeler! 6-7 Mart İzmir'de elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
    6-7 Mart İzmir GDZ elektrik kesintisi listesi
    Kaydet
  • 3
    Savaş çıktı, altın düştü: Uzman isim 2 kritik eşiği işaret edip 'yeni zirve'yi açıkladı
    Savaş çıktı, altın düştü: Uzman isim 2 kritik eşiğ...
    Kaydet
  • 4
    İsim benzerliği karışıklığa neden olmuştu, açıklama geldi! Murat Murathanoğlu kimdir, öldü mü?
    Murat Murathanoğlu kimdir?
    Kaydet
  • 5
    Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu! ZTK kura çekimi ne zaman?
    Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finale yükselen takım...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Savaş ve kirli oyunlar…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Dinler savaşı
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva İran ile hesaplaşma ve İran içindeki hesaplaşma
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş 43 milyon kadının gözü kulağı Ankara’da: Vaatler ne zaman gerçek olacak?
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Gülbala
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Pera'nın burnu affetmedi! Marş dinamosunun içinden uyuşturucu çıktı
    Pera'nın burnu affetmedi! Marş dinamosunun içinden uyuşturucu çıktı
    Kaydet
  • Yunanistan'ın 17 yılına bedel!
    Yunanistan'ın 17 yılına bedel!
    Kaydet
  • Kar, sağanak, fırtına! Meteoroloji bölge bölge uyardı
    Kar, sağanak, fırtına! Meteoroloji bölge bölge uyardı
    Kaydet
  • İşte rüyanın tabiri!
    İşte rüyanın tabiri!
    Kaydet
  • Manisa'da korkutan kaza! 3 kişinin yaralandığı kaza anı kamerada
    Manisa'da korkutan kaza! 3 kişinin yaralandığı kaza anı kamerada
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Zeynep Sönmez'den tarihi başarı sonrası Indian Wells'e veda
Zeynep Sönmez'den Indian Wells'e veda
Kaydet
Çin'in döviz rezervlerinde büyük yükseliş
Çin'in döviz rezervlerinde büyük yükseliş
Kaydet
Yerli firma şikayet etti, Bakanlık harekete geçti! Romanya'dan yapılan ithalata soruşturma
Bakanlık harekete geçti! Romanya'dan yapılan ithalata soruşturma
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası