Mobilyada artık bir markayız! 65 ülkeye ihraç yapan Alpino Mobilya hedef büyüttü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mobilyada artık bir markayız! 65 ülkeye ihraç yapan Alpino Mobilya hedef büyüttü

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Alpino Mobilya Genel Müdürü Mehmet Said Kocadağ “Yabancılar, Türk mobilyasına daha fazla güveniyor. Made in Turkey bir marka hâline geldi” dedi.

Türkiye’nin önde gelen mobilya firmaları arasında yer alan ve günümüzde 65 ülkeye ihracat yapan Alpino Mobilya, hedef büyüttü. Alpino Mobilya Genel Müdürü Mehmet Said Kocadağ şirketin ihracat tarafından hızla büyüdüğünü belirterek, ABD, Almanya ve Polonya gibi ülkelerde genişleme planladıklarını ifade etti. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Kocadağ “1982 yılında kurulduk. Üretimimizin yüzde 90’ı ihracat. Hem çok kaliteli hem de fiyatlar pahalı değil. 65 ülkeye ihracatımız var. Ağırlıklı Körfez. Katar ve Dubai’de çok güçlüyüz. Hatta bu ülkelerde ülkenin en büyük şirketleriyle ticaret yapıyoruz. Avrupa’da Hollanda, Fransa ve Almanya’dayız. 2024’te Polonya ve Amerika pazarına girmeyi planlıyoruz” dedi. 

Dünyada Türk mobilya imajının yükseldiğini söyleyen Kocadağ “Son beş yıldır Türk mobilyacılar dünyada adlarından söz ettiriyor. Çok kaliteli ürünler yapılıyor. Teknoloji çok iyi kullanılıyor. Biz de bu markalardan biriyiz. Artık yabancılar Türk mobilyasına daha fazla ilgi gösteriyor. Made in Turkey bir marka hâline geldi” diye konuştu.

Fabrikanın tüm enerji ihtiyacını 2,2 megavatlık güneş enerjisi panellerinde karşıladıklarını ifade eden Kocadağ “Çevreye duyarlı, ekolojik ve doğa dostu fabrikamızda ürettiğimiz modelleri, bütün dünyayla tanıştırmayı hedefliyoruz. MOSDER üyesi firmalarımızdan bu konuda tebrikler alıyoruz. Yaptığımız bu hamleyle üretime yeni bir bakış açısı kazandırıyor, yerli ve millî duruşumuzu perçinliyoruz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...