Seçim öncesi kulislerden beklenen haber geldi! En düşük emekli maaşı için 12 bin TL olacak iddiası…

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi adaylardan ‘emekli’ vaatleri gelmeye başladı. Milyonlarca emekli seçim öncesi maaşlarına yapılacak olan zammı dört gözle beklerken TGRT Haber Ankara Editörü Zeliha Bedir son kulis bilgilerini paylaştı. En düşük emekli maaşı için 12 bin TL olacak iddiası.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli maaşı zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Yapılan zam emeklileri tatmin etmezken gözler yerel seçimlere çevrildi. TGRT Ankara Editörü Zeliha Bedir, kulislerde emeklilere 4 bin lira seyyanen zam yapılacağı ve en düşük emekli maaşı için de 12 bin TL rakamının konuşulduğunu ifade etti. 

EMEKLİLERE SEYANEN ZAM MI GELİYOR MU? 

Milyonlarca emekli ‘Emeklilere seyyanen zam gelecek mi?’ sorusuna cevap ararken TGRT Haber Ankara Editörü Zeliha Bedir ‘Başkent Gündemi’nde emekliler ile ilgili gelen kulis bilgilerini değerlendirdi. 

Tüm emeklileri kapsayacak seyyanen zammın gelebileceğini ifade eden Zeliha Bedir, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde bir TV programına katıldı. Orada da aslında söylediklerimizi doğrular nitelikte açıklamalar yaptı. 4 bin lira bir seyyanen zam söz konusu. Türkiye’de emeklilerin sayısı oldukça fazla. Onları mutlu ve mesut etmek oy anlamına da geliyor. 10 Mart 2024 itibariyle 4 bin liralık bir seyyanen zam düşünülüyor. Ve bu zamdan 4B, 4C tüm emekliler yararlanacak.” dedi.

Seçim öncesi kulislerden beklenen haber geldi! En düşük emekli maaşı için 12 bin TL olacak iddiası…

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN TL OLACAK”

En düşük emekli maaşının 12 bin TL olacağını belirten Bedir, “En düşük emekli maaşının da 12 bin lira gibi bir rakama çıkarılması düşünülüyor. Tabi ki bunlar bir iddia. Bakanlık da evet doğru diyor. Biliyorsunuz 2024 yılı ‘Emekliler Yılı’ ilan edildi. Bir vefa borcu olarak, onları rahat ettirmek amaçlanıyor ama, tabi ki bunlar bir iddia. Somut bir çalışma olup olmayacağı Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirilecek. Yarın ya da bir sonraki de olabilir henüz net değil, Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Bunlar gerçekleştirilecek mi, bir kanuni düzenleme gelecek mi göreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Seçim öncesi kulislerden beklenen haber geldi! En düşük emekli maaşı için 12 bin TL olacak iddiası…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ? 

Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili de önemli kulis bilgilerini aktaran Zeliha Bedir, “Bayram ikramiyesinde de 2 bin liranın 5 bin liraya çıkarılması bekleniyor. Ancak bu çalışmaların ekonomi programına hasar vermeyecek şekilde yapılması gerekiyor. 15 milyon emekli olunca rakam büyük, böyle olunca her şey bütçeye bağlanıyor.” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir13 Şubat 2024 15:11

2008den sonra Kök maaş mağduru olanların (abo)sunu 2002 ile aynı yapsanız sorun düzelecek, sonraki emekliler de düşük kök maaşa mahkum olmayacak

Sonraki Haber Yükleniyor...