SSK ve Bağ-Kur emeklileri üç maaş birden alabilir! SGK özel koşulları paylaştı, bu detayı kimse bilmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: A Haber
- Güncelleme:
SSK ve Bağ-Kur emeklileri üç maaş birden alabilir! SGK özel koşulları paylaştı, bu detayı kimse bilmiyor

Ekonomi Haberleri  / A Haber

Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. En düşük emekli maaşına gelen yüzde 49.25 oranındaki zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Gelen zam sonrası fazla maaş almak isteyen emekliler farklı formülleri araştırmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belirli özel koşulları sağlayan kişilere birden fazla emekli maaşı alma imkanı sunuyor. Ancak bu detayı birçok kişi bilmediği için fırsatlardan yararlanamıyor. Bu özel şartları sağlayanlara üç maaş birden ödenecek.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. SGK bazı şartları sağlayan kişilere iki ya da üç maaş birden ödeme yapmakta. Bu fırsattan yararlanabilmek için belli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. 

MİLYONLARCA EMEKLİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR 

SGK tarafından sunulan emekli aylığı, sigortalının vefatı halinde geride kalanları koruma amacıyla bağlanır. Bu aylığa genellikle dul, yetim veya ölüm aylığı denir. Ancak, bu aylığı alabilmek için belirli şartlar bulunuyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri üç maaş birden alabilir! SGK özel koşulları paylaştı, bu detayı kimse bilmiyor

SSK (4A), Bağ-Kur (4B) veya Emekli Sandığı (4C) sigortasına sahip bireyler, eşlerinden vefat etmiş olanlar için dul maaşı alma hakkına sahiptirler. Bu çift maaş hakkı, hem kadınlara hem de erkeklere sağlanır. Bir eşin vefatı durumunda hayatta kalan diğer eş, ölen eşin emekli aylığını almaya hak kazanır.

3 AYLIK MAAŞ ALABİLİRSİNİZ 

Bazı durumlarda ise bu maaşlar kesilebilir. Eğer dul aylığı alan bir kişi yeni bir evlilik yaparsa, bu aylık otomatik olarak kesilir. Bununla birlikte, eşinin ölümünden sonra dul aylığı alan ve kendi emekli maaşı olan kadınlar, babalarının vefatı halinde yetim aylığı da alma hakkına sahip olabilir. Bu durumda bir kişinin alabileceği maaş sayısı üçe kadar çıkabilir.

SGK’nın sunduğu bir diğer avantaj ise eşinin vefatından sonra dul aylığı alan ve kendi emekli maaşı bulunan kadınlar, babalarının ölümünden sonra yetim aylığı alma hakkına sahip olabiliyor. Bu durumda bir kişi üç farklı emekli maaşı alma imkanına sahip olabilir.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri üç maaş birden alabilir! SGK özel koşulları paylaştı, bu detayı kimse bilmiyor

SGK’YA BAŞVURMANIZ GEREKMEKTEDİR 

Örneğin, Bağ-Kur'dan emekli olan bir kadın, SSK'lı eşinin vefatından sonra dul aylığı almaya devam ederken, Emekli Sandığı'ndan emekli olan babasının vefatının ardından da yetim aylığı alabilir. Bu avantajlardan haberdar olmak ve gerekli başvuruları yapmak, vatandaşların maddi güvencelerini artırabilir. Çift maaş almak isteyen kişilerin başvurularını yapmak için SGK İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: A Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...