TOKİ evleri nasıl olacak? Projede 2+1 ve 3+1 örnek daireler görücüye çıktı

Düzenleyen:
TOKİ evleri nasıl olacak? Projede 2+1 ve 3+1 örnek daireler görücüye çıktı

EKONOMİ Haberleri

Sosyal konut projesinde daireler nasıl olacak, TOKİ evleri daire planları nasıl? Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim'e ilgi büyük. Kısa sürede milyonlarca vatandaşın başvurduğu projede detaylar ise bir bir netleşiyor. TOKİ sosyal konut projesinde yer alacak olan 3+1 dairelerin özellikleri paylaşıldı. İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim'e ilgi sürüyor. Ekim ayının sonuna kadar sürecek olan başvurularda sayı 4 milyon civarında. Proje ile İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Bursa gibi büyük iller de dahil olmak üzere ilk etapta 250 bin konut teslim edilecek. Bu süreçte sosyal konut başvuru şartları ve sosyal konutlara kimler başvurabilir gibi soruların yanı sıra 'TOKİ evleri nasıl olacak?' ve 'Sosyal konut projesinde daireler nasıl olacak?' sorularının da cevabı merak ediliyor.

Projeye dair detaylar bir bir ortaya çıkarken, TOKİ evlerinin nasıl olacağına dair soru işaretlerini giderecek örnek daireler paylaşıldı.

SOSYAL KONUT DAİRE ÖRNEKLERİ

Sosyal konut projesinde İstanbul Esenler'deki toplu konut projesinin örnek alınacak. Yatay mimariyle inşa edilecek konutların beş katlı olması beklenirken, doğalgaz ve ısı yalıtımı olan binaların altında kapalı otopark da bulunuyor. Yeşille iç içe projede kişi başına ise 17 metrekare yeşil alan düşüyor.

EBEVEYN BANYOLARI BULUNUYOR

Model kentsel dönüşüm projesindeki 3+1 daireler, 110 ila 125 metrekare arasında değişiyor. Her dairede balkon, banyo, ebeveyn banyosu, alaturka ve alafranga tuvalet bulunuyor. 110 metrekare dairenin 5 metrekare balkonu, 10’ar metrekare iki yatak odası, 23 metrekare salonu ve 16 metrekare ebeveyn odası bulunuyor.

12 metrekare büyüklüğündeki mutfak ise kullanışlı dolapları ile göz dolduruyor. 3+1 daireler ise geniş aileler için ideal görüntü veriyor. Dairelerde kullanılan kapı, seramik, parke ve banyo dolapları kalitesi ile dikkat çekiyor. 

KÜÇÜK DAİRELER AMERİKAN MUTFAKLI

Sosyal konut projesinde 2+1 daireler 80 ile 100 metrekare arasında inşa edilecek. 80 metrekare olanlarda Amerikan mutfak, 100 metrekare olanlarda ise 12 metrekare mutfak olacak. 100 metrekarelik dairede 23 metrekare salon, 6 metrekare balkon, 11 metrekare çocuk odası, 12 metrekare ebeveyn odası var.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...