Türk inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Tüm projeleri yarım kaldı, yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Patronlar Dünyası
- Güncelleme:
Türk inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Tüm projeleri yarım kaldı, yüzlerce çalışan işsiz kaldı

Ekonomi Haberleri  / Patronlar Dünyası

Pandemiden sonra yaşanan küresel ekonomik kriz birçok şirketin elini kolunu bağlamış durumda. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaşlar tedarik sıkıntısının yaşanmasına neden olurken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Sırbistan’da faaliyet gösteren Juno İnşaat iflas bayrağını çekti. Yüzlerce çalışanı işsiz kaldı.

Sırbistan’da faaliyet gösteren Mahmut Taha Karslioçlu'ya ait Juno İnşaat iflas etti. Yaşanan küresel ekonomi kriz şirketlerin daralmasına neden olurken bir iflas haberi daha geldi. 

TÜRK İNŞAAT ŞİRKETİ İFLAS ETTİ 

Sırbistan’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketlerinden biri olan Juno İnşaat, borçları nedeniyle iflas etti.

Türk inşaat şirketi iflas bayrağını çekti! Tüm projeleri yarım kaldı, yüzlerce çalışan işsiz kaldı - 1. Resim

Juno İnşaat, Çinli Shandong şirketinin alt yüklenicisi olarak bazı devlet altyapı projelerinde yer almıştı.

DEV PROJELERİ DURDURULDU 

Şirket tarafından yapılan açıklamada,  iflas sebeplerinin yerine geldiği, yani şirketin aşırı borçlu olması nedeniyle iflas davası başlatılması şartının yerine getirildiği belirtildi. 

Aynı zamanda borçlular, Juno inşaatına yönelik yükümlülüklerini derhal yerine getirmeye davet ediliyor ve bu yılın Haziran ayı ortasında bir inceleme duruşması yapılması planlanıyor. Gelen iflas haberi ile birlikte yüzlerce çalışanın işten çıkarılacağı öne sürülüyor. Ancak şirket tarafından net bir açıklama gelmedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Patronlar Dünyası
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...