Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu

Yöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu
Fotoğraf Başlığı Yöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu

Denizli'de hasadı başlayan ve kilogramı 60 ila 80 lira arasında alıcı bulan kızılcık, farklı illerden gelen tüccarların ilgisini çekiyor. C vitamini ve antioksidan bileşenler açısından zengin olan meyve, hem yöre halkına gelir sağlıyor hem de reçel, marmelat, şurup ve çay gibi farklı şekillerde değerlendiriliyor.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Denizli'nin Çivril ilçesi Gümüşsu Mahallesi'nde hasat sezonunun başlamasıyla birlikte hareketlilik yaşanırken, üreticiler olgunlaşan meyveleri dallarından tek tek topluyor. Kasalara doldurulan ergen, mahalledeki alım noktalarında tüccarlara satılıyor. Türüne ve olgunluk derecesine göre kilogramı 60 ila 80 lira arasında alıcı bulan ergenin başta Uşak ve Kütahya olmak üzere Eskişehir ve Ankara'dan gelen tüccarlara gönderildiği belirtildi. Kızılcık olarak da bilinen ergen, yörelere göre farklı şekillerde değerlendiriliyor. Çivril ve çevresinde özellikle marmelat ve reçel yapımında kullanılan meyve, bazı bölgelerde ise yöresel tarhanaya katılıyor. Taze olarak da tüketilen ergen; marmelat, reçel, hoşaf, şurup, meyve suyu ve çay yapımında değerlendiriliyor. İçerdiği C vitamini ve antioksidan bileşenler nedeniyle geleneksel beslenmede de tercih edilen meyveler arasında yer alıyor.

Yöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu
Başlık ResmiYöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu
ÖNERİLEN HABERLER
Hasat bereketi yüzleri güldürdü! Kilosu 15 TL’den alıcı buluyor
EKONOMİ

Hasat bereketi yüzleri güldürdü! Kilosu 15 TL’den alıcı buluyor

FARKLI İLLERDEN ALICILAR GELİYOR

Gümüşsu'da toplanan ürünün önemli bölümü çevre illerden gelen tüccarlara satılıyor. Uşak ve Kütahya'dan uzun süredir alım yapan tüccarlara son yıllarda Eskişehir ve Ankara'dan gelen alıcıların da eklendiği ifade edildi. Mahalle sakinleri topladıkları ergenin bir bölümünü kendi ihtiyaçları için ayırırken, kalan kısmını satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu
Başlık ResmiYöre halkının geçim kaynağı oldu! Kilosu 80 liraya kadar çıkıyor, C vitamini ve antioksidan deposu

SON YILLARDA TİCARİ ÜRETİME YÖNELENLER VAR

Gümüşsu'da ergen üretiminin uzun yıllardır sürdüğünü belirten İbrahim Sakin, meyvenin ağırlıklı olarak bahçe kenarlarındaki ağaçlardan toplandığını söyledi. Ergenin bölge için önemli bir ürün olduğunu ifade eden Sakin, "Genellikle bahçe kenarlarında bulunan ağaçlardan hasat edilen meyve, başta Uşak ve Kütahya olmak üzere farklı bölgelere gönderiliyor. Son yıllarda Eskişehir ve Ankara'dan da alıcılar gelmeye başladı. Gelen talepler doğrultusunda bazı üreticiler aşı yöntemiyle farklı ergen türlerini ticari olarak yetiştirmeye başladı" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.