Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Konutta bugünkü fiyatları ararız! Sektör, son yatırım fırsatı için uyardı

Konutta bugünkü fiyatları ararız! Sektör, son yatırım fırsatı için uyardı
Başlık ResmiKonutta bugünkü fiyatlari arariz! Sektör, son yatirim firsati için uyardi

Yüksek faiz ortamı, enflasyon ve kira zam sınırı sebebiyle rağbet görmeyen konut sektöründe fiyatlar alım fırsatı veriyor. Sektör oyuncuları “Faizler gerilediğinde konutta bugünkü fiyatları ararız” yorumunu yapıyor.

Kaydet
a- | +A

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Kira zam sınırı sebebiyle konut yatırımına sıcak bakmayan yatırımcıların temmuz ayından itibaren konut alımına hız vereceği belirtiliyor. Ayrıca enflasyonun ve mevduat faiz oranlarının düşüşe geçmesi ile konut sektöründe hareketlenme bekleniyor.

Sektör oyuncuları “Konut fiyatları alım fırsatı verirken, mevduatta para tutmak mantıksız. Üstelik kira zam sınırı da kalkıyor. Bu ekonomik şartlarda ev alabilmek en doğru yatırım. Bir zaman sonra fiyatlar yükseldiğinde bu rakamlara ev alma şansı kalmayacak” diye konuştu.

Gayrimenkulün alım fırsatı verdiğini söyleyen sektör oyuncuları “Çünkü faizlerin düştüğü dönemde fiyatlar adım adım artmaya başlar. Daha önce gördük, faizler düşmeye başlayınca artan fiyatlar karşımıza çıktı. Bugün alıcı sayısının, görece düşük olduğu bir pazar var. Konut alımında bir erteleme var ama bu ertelemenin getirdiği bir stres de söz konusu. Çocuğunuzu evlendiriyorsunuz, deprem sebebiyle yeni konuta geçmeye çalışıyorsunuz ama fiyatların düşmediğini görüyorsunuz. Dolar bazlı ülke genelinde düşüş olabilir ama fiyatlarda büyük bir gerileme olacağını sanmıyoruz. Hatta faiz oranları dengelendiğinde, bugünkü fiyatları arıyor olacağız” diyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Emlak
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.