Kırıkkale'de kuraklık alarmı! Bir ay daha yağmur yağmazsa fiyatlar artabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kırıkkale'de kuraklık alarmı! Bir ay daha yağmur yağmazsa fiyatlar artabilir

Güncel Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İklim krizinden en çok etkilenen iller arasında yer alan Kırıkkale'de kuraklık tehlikesi her geçen gün artıyor. En son Ocak ayının son haftasında kar yağan kentte, sıcaklıklar yaz aylarını aratmıyor. Birçok kişi sıcak havaları parklarda vakit geçirerek değerlendirirken, ilde bir ay daha yağmur yağmazsa gıda fiyatlarının artabileceği belirtiliyor.

Kırıkkale'de yükselen hava sıcaklıklarının 20 dereceye kadar çıkmasıyla birlikte kuraklık tehdidi de her geçen gün ağırlaşıyor. En son Ocak ayının son haftasında yağan kar, Şubat ayında görülmedi. Vatandaşlar, Mart ayının ilk günlerinde yaz mevsimini aratmayan güzel havanın keyfini çıkardı.

"GIDA ÜRÜNLERİNDE PAHALILIK YAŞANABİLİR"

Şehre bu sene kar yağmadığını ifade eden Talat Akbulut, havaların sıcak geçtiğini ve bir ay içerisinde de yağışların olmazsa gıda ürünlerinde pahalılık yaşanabileceğini aktardı.

Güzel havayı torunuyla birlikte parkta değerlendirdiğini anlatan Hikmet Pehlivanlı, havanın güzel etrafında cıvıl cıvıl olduğunu belirtti.

Beren Bayrakçı ise güzel havada arkadaşlarıyla birlikte dışarı oyun oynayabildiğini fakat kar yağmadığı içinde üzgün olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...