Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

2 yıla kadar hapsi istenen Ece Üner beraat etti

2 yıla kadar hapsi istenen Ece Üner beraat etti
Fotoğraf Başlığı 2 yila kadar hapsi istenen Ece Üner beraat etti

Gazeteci Ece Üner, "FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastları bıktırdı artık" ifadeleriyle nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti. Üner'in 2 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Kaydet
a- | +A

Gazeteci Ece Üner’in 15 Mart 2025’de sosyal medyadaki bir gönderiye yaptığı "FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastları bıktırdı artık" şeklindeki yorumuna ilişkin 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

BAKMADAN GEÇME
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur gözaltında! AK Parti disipline sevk etti
HABER

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur gözaltında! AK Parti disipline sevk etti

BERAAT KARARI VERİLDİ

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmada hakim kararını açıkladı. Mahkeme Üner’in beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Ece Üner’in paylaşım içeriğindeki "FETÖ artığı operasyon çocuklarının itibar suikastları bıktırdı artık" şeklindeki ifadelerinin aynı zamanda eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak İsmail Saymaz hakkındaki soruşturmada yargı görevi yapanları hukuka aykırı olarak etkilemeye yönelik ve buna elverişli olduğu aktarıldı.

Hazırlanan iddianamede şüpheli Ece Üner’in ‘adil yargılamayı etkileyeme teşebbüs’ suçundan 50 günden az olmamak üzere adli para cezasına çarptırılması, ‘devletin yargı organlarını alenen aşağılama’ suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.