'ABD yönetimi, Türkiye’yi kaybetmeyi göze alamaz'

'ABD yönetimi, Türkiye’yi kaybetmeyi göze alamaz'

GÜNDEM Haberleri

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türk-ABD ilişkilerinin 70 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, “Her ilişkide olduğu gibi bazen farklılıklar olabilir, ancak uzun bir iş birliği ve diyalog geleneğimiz de var.” dedi.

ABD ve Türkiye’nin birbirlerini kaybetmeyi göze alamayacağını belirten Bağış, ABD’li siyasilerin sert söylemlerinin seçim zamanındaki iç kamuoyuna yönelik sözler olduğunu kaydetti.
Bağış şunları kaydetti: Çok popüler bir Türk atasözü var: ‘Taç giyen baş akıllanır.’ Dolayısıyla politikacılar göreve seçildiklerinde sorumluluklarının farkına varıyorlar, çünkü kurumları tarafından bilgilendiriliyorlar. Ne ABD’nin ne de Türkiye’nin bir birini göz ardı edemeyeceğinin farkına varıp, diyaloğun önemini anlıyorlar. Deneyimler bize, ABD’li politikacıların kampanyalar sırasında yaptıkları açıklamalara göre değerlendirilmemesi gerektiğini öğretti. Biz kelimelerden daha çok eylemlere bakıyoruz. Sayın Biden, siyaset ve uluslararası ilişkiler dünyasına yeni girmiş değil. Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçmişe dayalı ilişkileri var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...