'Kürtlerin HDP’ye ihtiyacı yok'

'Kürtlerin HDP’ye ihtiyacı yok'

GÜNDEM Haberleri

Kızı PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Almanya’nın başkenti Berlin'de tek başına nöbet tutan Maide T, çocukları PKK tarafından kandırılan ya da kaçırılan annelerden destek alıp destek olmak için Türkiye’ye geldi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki annelerle görüşen Maide T, Şanlıurfa’da yaptığı açıklamada PKK terör örgütüne kızını kaçırdıkları için bedel ödeteceğini belirtti. Maide T. şunları söyledi: Çocukları PKK’ya katılmasına rağmen ihbar etmeyen bir çok aile var. PKK’nın kendisine kattığı yaklaşık 6 bin insan ölmüş. Daha Türkiye tarafındaki insanları saymıyorum. Yazık, günah değil mi, artık buna hepimizin dur demesi lazım. Kürt anne babanın da, Türk anne ve babanın da birlik olup dur demesi lazım. Ben buraya Diyarbakır annelerine, benim durumumda olan bütün annelere destek olmak ve destek almak amacıyla geldim.

"HDP'YE GÜVENMEKLE BÜYÜK BİR HATA YAPTILAR"
HDP’nin herkesi kandırdığını ve Kürtlere hainlik eden bir parti olduğunu söyleyen Maide T. “Kürtler HDP’ye güvenip, en nihayetinde onların dilinden anlayan, onlar temsil eden, onları koruyan, kollayan bir parti sanarak oy verdiler. HDP ne yaptı, onların çocuklarını aldı, canlarını aldı, onların mallarını aldı. Onları yok etti. HDP’ye güvenmekle büyük bir hata yaptılar. Kürtlerin böyle bir partiye hiçbir zaman ihtiyacı yok" dedi.

AYNI HASSASİYETİ ALMANYA GÖSTERMEDİ
Türkiye’nin gösterdiği hassasiyeti Almanya’dan da beklediğini söyleyen Maide T. “Benim çocuğumun getirilmesi için ne kadar imkan varsa kullanılmasını rica etmiştim ve İçişleri Bakanı’mız da bana bu sözü verdi. Çocuğumun kurtarılması için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Ben bunu Alman makamlarından da beklerdim” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...